ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

«Η εκπαίδευση δεν πρέπει να σταματήσει" "Τα νέα δεδομένα στην Καρδιολογία για τον νέο ιό "


 «Η εκπαίδευση δεν πρέπει να σταματήσει"

"Τα νέα δεδομένα στην Καρδιολογία για τον κορωνοϊό"

Στο Συνέδριο Καρδιαγγειακής Ιατρικής ο Στέφανος Φούσας


Αντίδοτο στο -προκαλούμενο από τα μέτρα αντιμετώπισης του covid-19- «εκπαιδευτικό χρέος λόγω πανδημίας», όπως επισημαίνει το ανεξάρτητο ίδρυμα για την εκπαίδευση Insights for Education (IfE), αποτελεί η εξασφάλιση της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, ιδιαίτερα για τους μαθητές-σπουδαστές αλλά και επιστήμονες. Δείγμα της μελέτης του ιδρύματος, με έδρα τη Ζυρίχη, αποτέλεσαν 191 χώρες. Διαπιστώθηκε ότι το εκτεταμένο άνοιγμα των σχολείων μετά τα lockdowns και τις θερινές διακοπές δεν συνδέεται άμεσα με τα αυξανόμενα κρούσματα του Covid-19. 

Κατά συνέπεια, "η εκπαίδευση πρέπει να συνεχιστεί, με τις προσαρμογές που επιτάσσει η γνώμη των ειδικών", όπως τόνισε και ο π. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας. Συνεπής στις αρχές του για τη σημασία της διαρκούς εκπαίδευσης ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General συμμετείχε στο Πανελλήνιο Υβριδικό (με ταυτόχρονη διαδικτυακή και διαδραστική αναμετάδοση) Συνέδριο Καρδιαγγειακής Ιατρικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. 

Στο συνέδριο συμμετείχαν διαδικτυακά επιστήμονες από την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας και ανέλυσαν τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στην Καρδιολογία για τον κορωνοϊό. "Ο ρόλος της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Η δραστηριότητα της χώρας δεν μπορεί να σταματήσει, χρειάζεται, όμως, να σεβόμαστε τις προτάσεις των ειδικών, τις οδηγίες, να τηρούμε τις αποστάσεις, να χρησιμοποιούμε μάσκα, να επενδύσουμε στη διαδικτυακή συμμετοχή", τόνισε κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του, ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Φούσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]