ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα:Αναστάτωση, χωρίς αιτία, δια στόματος Δημάρχου


Μια άνευ λόγου αναστάτωση, η οποία συνοδεύτηκε και από οικονομική ζημία, προκλήθηκε σε συμπολίτες μας – ιδιοκτήτες οικοπέδων στην περιοχή του Σταυρακίου με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου, αφού όπως αποδείχτηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι βιαστικές δηλώσεις του κ. Ελισάφ περί διεκδικήσεων εκ μέρους του Δήμου για δήθεν καταπατηθείσες εκτάσεις σε περιοχή του Σταυρακίου ήταν πέρα για πέρα άστοχες.

Άδικα και χωρίς να έχει προηγηθεί ολοκληρωμένη διερεύνηση του ζητήματος, ο Δήμαρχος δήλωνε σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο Δήμος θα στραφεί εναντίον 1.000 και πλέον συμπολιτών μας που κατέχουν νόμιμα εκτάσεις σε συγκεκριμένη περιοχή του Σταυρακίου, αναγκάζοντάς τους να ζητήσουν νομική υποστήριξη προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν είναι καταπατητές.

Το ζήτημα ανέκυψε κατά τη διαδικασία της δήλωσης ιδιοκτησίας για τη σύνταξη της Μελέτης Πράξης Εφαρμογής του Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου των Περιοχών Δροσιάς – Πεντέλης Ζευγαριών – Τσιφλικόπουλου του Δήμου Ιωαννιτών.

Η βιασύνη που επέδειξε όμως ο Δήμαρχος αποδείχτηκε, πέρα από επιβλαβής για τους συμπολίτες μας, εντελώς άστοχη, αφού η νομική υπηρεσία του Δήμου διερεύνησε το ζήτημα και εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην προχωρήσει σε αγωγές καθώς η έκταση για την οποία υποτίθεται ότι υπήρχαν αξιώσεις εκ μέρους του Δήμου δεν του ανήκει.

 «Αναστατώσατε με τις δηλώσεις σας μια μεγάλη μερίδα δημοτών και τους αναγκάσατε να προβούν σε οικονομικές δαπάνες χωρίς να έχετε το παραμικρό στοιχείο κι έρχεστε τώρα, μετά την έρευνα που έγινε, να μας πείτε ότι τελικά ο Δήμος δεν έχει αξιώσεις. Δεν θεωρώ ότι η βιασύνη που δείξατε ήταν συνετή. Έπρεπε να περιμένετε την εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών και μετά να ανακοινώνεται δημόσια αγωγές και διεκδικήσεις», τόνισε μεταξύ άλλων απευθυνόμενη στο Δήμαρχο, η εισηγήτρια του θέματος, δημοτική σύμβουλος της παράταξης μας, Βούλα Τσίλη, προσθέτοντας ότι την άποψη αυτή, πως πρέπει να προηγηθεί πλήρης διερεύνηση του ζητήματος πριν ανακοινωθούν αποφάσεις, είχε διατυπώσει η ίδια ως εκπρόσωπος της παράταξης σε συσκέψεις που είχαν γίνει με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]