Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για τα κρούσματα στον μεγαλύτερο βιομηχανικό χώρο του νομού ...

 


Επιβεβαιώνονται οι εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης - Περιφέρειας Ηπείρου για τη μετατροπή του μεγαλύτερου βιομηχανικού χώρου του νομού σε εστία υπέρ μετάδοσης του κορωνοιού την ώρα που εγκαλούν τους εργαζόμενους για την ατομική τους ευθύνη.

Η επιλογή να αφεθεί η υγεία και η ασφάλεια των εργατών στα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας και της απαίτησης της για τη διασφάλιση της κερδοφορίας της, οδηγεί στη σημερινή κατάσταση. Η απολύμανση των βιομηχανικών χώρων, οι εκτεταμένοι και επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι στο σύνολο του προσωπικού είναι μονόδρομος . 

Τώρα πρέπει να διασφαλιστούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ασφάλεια των εργατών στην εργασία. 

Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων για όλες τις μέρες που αναγκαστικά μένουν εκτός εργασίας, χωρίς καμία επιβάρυνση τους.

Κάνεις εργαζόμενος να μην χάσει την δουλειά του.

Άδειες ειδικού σκοπού για τις ευπαθείς ομάδες εργαζομένων.

Δωρεάν διαγνωστικά τεστ για τις οικογένειές τους.

Άμεση διεκπεραίωση των μοριακών ελέγχων ακόμη και με επίταξη ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων του νομού. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Η επέκταση όλων των παραπάνω μέτρων στο σύνολο των βιομηχανικών μονάδων αποτελεί την ελάχιστη κρατική υποχρέωση στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και στην παρεμπόδιση της διασποράς της πανδημίας στην τοπική κοινότητα.

Τώρα πρέπει να βγουν συμπεράσματα. Οι ανέξοδες εκκλήσεις στην ατομική ευθύνη, η στοχοποίηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, της νεολαίας, των αυτοαπασχολούμενων με στόχο να σιωπήσει ο λαός, να αποδεχτεί να πληρώσει το κόστος των μέτρων που αρνείται να αναλάβει το κράτος και η εργοδοσία πρέπει να απορριφτούν μαζικά από τους Γιαννιώτες.

Μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να διασφαλίσει με την κινητοποίηση και την ανυποχώρητη στάση του, την υγεία, το εισόδημα, την αξιοπρεπή ζωή. 

Έχουμε δύναμη, το αποδείξαμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]