Θετικό κρούσμα στον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων

 


Αργά το βράδυ, χθες, 4.10.2020, διαγνώστηκε θετικός στον COVID- 19 Δικηγόρος Ιωαννίνων σε δείγμα που είχε ληφθεί το Σάββατο. Είχε ήδη επιληφθεί η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Ηπείρου και βρισκόταν σε καραντίνα από την Τετάρτη το βράδυ, 30.9.2020 λόγω διάγνωσης θετικού κρούσματος σε μέλος της οικογένειάς του την Πέμπτη.

Από σήμερα το πρωί βρισκόμαστε σε επαφή με την Αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου. Ο θετικός συνάδελφος είχε επισκεφθεί τον Σύλλογο την Τρίτη 29.9.2020 και Τετάρτη 30.9.2020 καθώς εντοπίστηκε στο βιβλίο εισερχομένων που τηρείται στον Σύλλογο.

Οι συνεργάτες δικηγόροι του γραφείου του θετικού κρούσματος βρίσκονται ήδη σε καραντίνα από το Σάββατο χωρίς συμπτώματα και θα υποβληθούν σε εξέταση δείγματος όποτε τους υποδειχθεί από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Ηπείρου, γιατί έχει παρατηρηθεί ότι ο ιός δεν ανιχνεύεται αμέσως στο δείγμα και πολλοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού βρίσκονται στη φάση επώασης για πολλές μέρες.

Ο θετικός συνάδελφος είναι καλά στην υγεία του και δεν έχει ιδιαίτερα συμπτώματα. Του ζητήθηκε από την Πρόεδρο ΔΣΙ να θυμηθεί και να ενημερώσει τηλεφωνικά όλους όσους είχε συναντήσει την εβδομάδα που πέρασε και είχε στενή επαφή μαζί τους χωρίς μάσκα για περισσότερο από 15 λεπτά, ώστε να είναι υποψιασμένοι και να προσέχουν περισσότερο την κατάσταση της υγείας τους και να τηρούν αυστηρά τα μέτρα.

Υπήρξε επικοινωνία του Προεδρείου του ΔΣΙ με την Πρόεδρο Εφετών κ. Ιωαννίδου. Ζητήθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών να προβεί σε απολύμανση του Μεγάρου πρωτίστως για ψυχολογικούς λόγους καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν διαθέτει προς στιγμή πιστώσεις για απολυμάνσεις αν δεν υπάρχουν μαζικά κρούσματα. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει συνεχής συνεργασία προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες κατόπιν υποδείξεων του ΕΟΔΥ και της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η κ. Πρόεδρος Εφετών προέτρεψε όλους τους δικηγόρους να κάνουν χρήση Α. των διατάξεων για την από κοινού ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος αναβολής στις πολιτικές υποθέσεις και Β. για την παράσταση με δήλωση κατ’ άρθρο 242 ΚΠολΔ, ώστε να περιορίζεται η φυσική παρουσία και ο συνωστισμός στους χώρους των δικαστηρίων. Επίσης να προτρέπουν τους εντολείς τους να μην προσέρχονται εξ αρχής μαζί με τους μάρτυρες στο μέγαρο και στα ακροατήρια.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων ΕΦΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ = ΜΑΣΚΑ - ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ – ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ. Απαιτείται να επιδεικνύεται η μέγιστη προσωπική ευθύνη και αποφυγή άσκοπων επαφών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]