Κάθειρξη 13 ετών στα διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και ισόβια στον Γ. Ρουπακιά

 

Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών καταδικάστηκαν τα διευθυντικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης,  όπως ανακοίνωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Από τους κατηγορούμενους της ηγετικής ομάδας, μόνο στον Αρτ. Ματθαιόπουλο επιβλήθηκε μικρότερη ποινή (κάθειρξη 10 ετών).

Η ποινή κάθειρξης 13 ετών αφορά τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο και τους πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές που διεύθυναν την εγκληματική οργάνωση Ηλ. Κασιδιάρη, Γ. Λαγό, Χρ. Παππά, Γιωρ. Γερμενή και Ηλ. Παναγιώταρο.

Στους υπόλοιπους βουλευτές επιβλήθηκαν ποινές που κυμαίνονται από 5 έως 7 χρόνια κάθειρξη. 

Στον Γ. Ρουπακιά επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του Φύσσα και 10 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Η απόφαση του δικαστηρίου ευθυγραμμίζεται με την πρόταση της εισαγγελέως Αδ. Οικονόμου. Ωστόσο, για την υπόθεση που αφορά την επίθεση στους  κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ το δικαστήριο επέβαλε μεγαλύτερη ποινή από την εισαγγελική πρόταση, καταδικάζοντας τους κατηγορούμενους σε 2 χρόνια για κάθε ένα από τα τρία θύματα της επίθεσης (δηλαδή 2 χρόνια επί 3). 

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]