ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Travel Ioannina: Διαγωνισμός φωτογραφίας «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον του»

Διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο: «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον του» οργανώνει το Γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για τη συμμετοχή του κοινού στην ανάδειξη της πλούσιας ομορφιάς της πόλης των Ιωαννίνων.

     

      Σκοπός του φετινού διαγωνισμού, όπως και των άλλων δύο που έχουν προηγηθεί, είναι, μέσω της καλλιτεχνικής περιήγησης -στην οποία έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όλοι, Γιαννιώτισσες και Γιαννιώτες, πρόσκαιροι ταξιδιώτες, και τουριστικοί επισκέπτες- να προβληθούν, όσο πιο ευρύτερα γίνεται, «τα άλλα Γιάννενα». Με μία, διαφορετική ματιά και ιεράρχηση. Μέσω μίας συμμετοχικής παρατήρησης και πολυδιάστατης απεικόνισης της ζωής και των χρωμάτων στην πόλη μας.


    Το θέμα του διαγωνισμού ενδείκνυται για ποικίλες προσεγγίσεις σχετικά με τη σημερινή θέση και το αποτύπωμα του ανθρώπου μέσα στον περιβάλλοντα χώρο. Αλλά και για τη διαχρονική επίδραση του περιβάλλοντος στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Για σημαντικές στιγμές της καθημερινότητας, την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης.


 Εως ως τις 30 Νοεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις φωτογραφίες τους στο email του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών tourismioannina@gmail.com και αυτές θα αξιολογηθούν από τριμελή κριτική επιτροπή. 

    Το βραβείο για τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα είναι από μία φωτογραφική μηχανή, ενώ για τις αμέσως τρεις καλύτερες θα δοθεί ως έπαινος από ένας σκληρός δίσκος.  

    Οι 30 καλύτερες φωτογραφίες θα τυπωθούν με ευθύνη του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών, και θα εκτεθούν το Φεβρουάριο του 2021 στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. Επίσης, μία φωτογραφία από τον κάθε συμμετέχοντα στο διαγωνισμό θα αναρτηθεί, σε ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών (www.travelioannina.com), με τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού.

     Παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου, Γιώργος Λώλης επισήμανε ότι, σε αυτή την καλλιτεχνική πρόκληση, «η καθεμία και ο καθένας, ανάλογα με το οπτικό ενδιαφέρον τους, μπορούν να παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή για τις ομορφιές του τόπου μας, χωρίς συμβατικούς όρους επαγγελματικής προσέγγισης, προκαθορισμένες τεχνοτροπίες και επικοινωνιακά στερεότυπα». Όπως τόνισε, «όλο και κάποιο φωτογραφικό ντοκουμέντο, που παρέμενε κρυφό, θα βγει στην επιφάνεια. Όλο και κάτι ‘‘ανείπωτο’’ θα ειπωθεί. Κάτι ‘‘καινούργιο’’ θα εμφανιστεί, που υπήρχε από παλιά, απλά δεν έτυχε να το δούμε έως σήμερα».  

Σήμερα, μάλιστα, συμπλήρωσε, «που η αντιμετώπιση της πανδημίας έχει επιβάλλει σε ολόκληρο τον πλανήτη ασφυκτικούς περιορισμούς στις προσωπικές επαφές και στις μετακινήσεις, η ψηφιακή τουριστική προβολή μίας περιοχής, ιδίως μέσω του χαλαρού διαλόγου και της ‘‘ελεύθερης’’ ανταλλαγής πληροφοριών και δεδομένων στα social media, μπορεί να έχει σαφώς πιο διεισδυτικό αντίκρισμα και πολλαπλώς εκτεταμένη επικοινωνιακή αντανάκλαση.

Μία ωραία εικόνα μπορεί να μετατραπεί σε αντικείμενο μαζικού θαυμασμού, να αξιοποιηθεί από πάρα πολλούς αναμεταδότες, να κάνει ταχύτατα το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να αποτελέσει τελικά την αφορμή για διεύρυνση της αναγνωρισιμότητας των Ιωαννίνων και αύξηση των επισκεπτών τους επόμενους μήνες, όταν πια οι συνθήκες θα έχουν βελτιωθεί και η υγειονομική κρίση θα αποτελεί παρελθόν».

Κλείνοντας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, εξέφρασε την ελπίδα «να πλημμυρίσει το διαδίκτυο με ποικιλόμορφες εικόνες από την πόλη μας».

    Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Γραφείου τουριστικής προβολής, Αιμίλιος Νέος παρουσίασε τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του διαγωνισμού φωτογραφίας.

Περιοχή διεξαγωγής του διαγωνισμού

   Το φωτογραφικό υλικό που θα υποβληθεί, πρέπει να αφορά στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, εντός των ορίων του δήμου Ιωαννιτών.  

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν 

   Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον του» έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος, ανεξαρτήτως εθνικότητας και φύλου, που έχει συμπληρώσει τουλάχιστον το 14ο έτος της ηλικίας του.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό και στην τελική έκθεση των καλύτερων φωτογραφιών γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

Οι φωτογράφοι πρέπει να είναι κύριοι δημιουργοί του φωτογραφικού υλικού που θα υποβάλουν ως συμμετοχή στο διαγωνισμό. 

Τρόπος συμμετοχής και τεχνικές προδιαγραφές

   Κάθε φωτογράφος μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, υποβάλλοντας έως και 3 φωτογραφίες. Μαζί με την υποβολή των φωτογραφιών, οι συμμετέχοντες πρέπει να αναγράφουν email και τηλέφωνο επικοινωνίας. 

Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν σε μορφή ψηφιακών αρχείων jpeg, με τη μεγαλύτερη διάσταση (1920px στα 72dpi) και δεν πρέπει να ξεπερνούν σε μέγεθος ψηφιακού αρχείου τα 2MB.

Όσες φωτογραφίες βραβευθούν και όσες επιλεγούν για την έκθεση φωτογραφίας που θα γίνει στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, πρέπει να αποσταλούν στον οργανωτή του διαγωνισμού, σε πλήρη ανάλυση για εκτύπωση.

Απαγορεύεται ρητά η αναγραφή στις ψηφιακές φωτογραφίες κάθε διακριτικού, όπως ονόματα, λογότυπα, συνθηματικά κλπ., που ενδεχομένως μπορεί να επηρεάσουν την κρίση της Επιτροπής.

Επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών που έχουν ληφθεί από κινητά τηλέφωνα, καθώς και αυτών που έχουν προέλθει από ψηφιοποίηση φιλμς, θετικών ή αρνητικών.

Δεν επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών που έχουν δημιουργηθεί με τεχνική κολάζ. 

Η κριτική επιτροπή είναι αρμόδια για την αξιολόγηση των υποβληθέντων φωτογραφιών που έχουν προέλθει με την εφαρμογή των παραπάνω τεχνικών.

Κριτική Επιτροπή

   Η κριτική επιτροπή αποτελείται από εκπρόσωπο του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών και καταξιωμένους δημιουργούς στο χώρο της φωτογραφίας.

Οι κριτές θα επιλέξουν τις καλύτερες φωτογραφίες, χωρίς να γνωρίζουν τα προσωπικά στοιχεία των φωτογράφων, ώστε η διαδικασία της αξιολόγησης να είναι αδιάβλητη.

Βραβεία 

   Τρεις φωτογραφικές μηχανές

1o βραβείο: Φωτογραφική μηχανή

2ο βραβείο: Φωτογραφική μηχανή

3ο βραβείο: Φωτογραφική μηχανή

Έπαινοι

   Τρεις σκληροί δίσκοι

   Οι 6 καλύτερες φωτογραφίες μαζί με άλλες 24 που θα επιλεγούν από την καλλιτεχνική επιτροπή, θα τυπωθούν και θα εκτεθούν στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών τον Φεβρουάριο του 2021.

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, οι φωτογραφίες θα παραμείνουν στην κυριότητα  του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών. Επίσης, μία φωτογραφία από τον κάθε συμμετέχοντα στο διαγωνισμό θα αναρτηθεί, σε ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών (http://www.travelioannina.com/), με τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού. 

Πνευματικά δικαιώματα και προσωπικά δεδομένα

Με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και την υποβολή στο email  tourismioannina@gmail.com, ο κάθε συμμετέχων δηλώνει ρητά ότι είναι ο δημιουργός και κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων του φωτογραφικού υλικού, αλλά και ότι έχει τη συγκατάθεση προσώπων που ενδεχομένως απεικονίζονται σε αυτό.

Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς-φωτογράφους και δεν παραχωρούνται.

Ο οργανωτής του διαγωνισμού μπορεί, για λόγους δημοσιότητας του διαγωνισμού και της φωτογραφικής έκθεσης, να δημοσιεύει φωτογραφίες σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, με την αναφορά πάντοτε του ονόματος του δημιουργού της φωτογραφίας.

Οι συμμετέχοντες αποδέχονται την εκτύπωση των βραβευμένων φωτογραφιών και την έκθεσή τους στο κοινό, μία, ή περισσότερες φορές. 

Για τους λόγους διεξαγωγής του διαγωνισμού και ταυτοποίησης των προσώπων είναι δυνατόν να απαιτείται η καταχώρηση του ονοματεπώνυμου και του email των συμμετεχόντων.

Τα προσωπικά αυτά δεδομένα υπόκεινται στον Ν. 2472/1997, όπως ισχύει, του Ν. 2774/1999 και τις αποφάσεις και οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]