ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ οι Γιαννιώτες Οδοντίατροι ζητά ο ΑμυράςΤη στήριξή του στους Γιαννιώτες Οδοντιάτρους δηλώνει ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς ζητώντας με κοινοβουλευτική παρέμβαση τη χρηματοδότηση του κλάδου από ευρωπαϊκούς πόρους και την ένταξή τους στο Πλαίσιο Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2021-2027, από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. 

Ο βουλευτής καταθέτει τις προτάσεις της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας που συνιστούν μεταρρύθμιση με κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα, με ουσιαστικά αποτελέσματα στην υγεία, την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη χρηματοδοτική περίοδο υπήρξε μηδενική χρηματοδότηση έργων που αφορούν στη στοματική υγεία.

«Κρίνεται επιτακτικής σημασίας η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους παρεμβάσεων στη στοματική υγεία και την παροχή οδοντιατρικής φροντίδας, με έμφαση στην πρόληψη και με προσδοκώμενα αποτελέσματα τη βελτίωση της στοματικής υγείας του πληθυσμού της Ελλάδας» τονίζει ο Γιώργος Αμυράς επισημαίνοντας ότι ο οδοντιατρικός κλάδος είναι άλλος ένας κλάδος  που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:


Αθήνα  22.09.2020

                             ΑΝΑΦΟΡΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ


ΚΑΤΑΘΕΤΩ

σαν Αναφορά, τις προτάσεις της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας σχετικά με τη χρηματοδότηση του κλάδου τους από ευρωπαϊκούς πόρους και την ένταξή τους στο Πλαίσιο Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2012-2027.

Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

               


                 Ο αναφέρων Βουλευτής

                                                                                                 

                                                                                                

                        Γιώργος Αμυράς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]