Κόνιτσα:Ανακοίνωση κατοίκων Αγίας Βαρβάρας για το πρόβλημα υδροδότησης


 Σύγχυση στους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας προκάλεσε το δελτίο τύπου όπου εκδόθηκε από́ το γραφείο δημάρχου Κόνιτσας 18-09-2020 με θέμα «Σύσκεψη για το θέμα της υδροδότησης στην Κοινότητα Αγίας Βαρβάρας Κόνιτσας»


 


Τα αναγραφόμενα στο δελτίο τύπου δεν βρίσκουν σύμφωνους τους κατοίκους αφού δεν είχαν καμία γνώση του περιεχομένου και δεν αντιπροσωπεύουν επουδενί τις απόψεις τους για το γνωστό πλέον πρόβλημα υδροδότησης όπου παραμένει μέχρι και σήμερα.


 


Η επίσημη θέση των κατοίκων για το μείζoν ζήτημα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει το χωριό, αποτυπώνεται στο έγγραφο που απέστειλε ο πρόεδρος της κοινότητας προς τον Δήμαρχο Κόνιτσας, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αλλά και τους επικεφαλής των παρατάξεων.


 



Κάτοικος αναφέρει:


«Στις 17-09-2020 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο γραφείο Δημάρχου για να εκφράσουμε το πρόβλημα ύδρευσης, που εν έτη 2020 αντιμετωπίζει το χωριό μας και χρήζει άμεσης λύσης! Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων πως οι κάτοικοι δεν διατηρούν τεταμένες σχέσεις αναμεταξύ τους, δεν προβαίνουν σε κακόβουλες πράξεις στο δίκτυο υδροδότησης, δεν γίνεται αλόγιστη χρήση και πως το θέμα δεν θα είχε πάρει τόσο μεγάλη έκταση στα τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ αν η Δημοτική Αρχή είχε αντιληφθεί την σοβαρότητα του προβλήματος από την πρώτη στιγμή. Επιπλέον, επισημάναμε το πρόβλημα που υπάρχει στην υδρομάστευση.


 


Επιθυμούμε την αρωγή και τη συνεργασία του Δήμου, προκειμένου να επιλυθεί́ άμεσα το πρόβλημα υδροδότησης στο χωριό́ μας.



Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Κόνιτσας


Σύσκεψη για το θέμα της υδροδότησης στην Κοινότητα Αγίας Βαρβάρας Κόνιτσας. 

Την Πέμπτη 17-9-2020 έλαβε χώρα σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου για το θέμα υδροδότησης της Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Κόνιτσας. Στη σύσκεψη εκτός του Δημάρχου συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νικόλαος Τσιαλιαμάνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χαράλαμπος Λιάλιας και κάτοικοι της Κοινότητας. Παρευρέθηκε και ο εργολήπτης δημοσιών έργων κ. Αθανάσιος Κατής, ο οποίος είχε κατασκευάσει την υδρομάστευση και είναι γνώστης της κατάστασης.


Ο Πρόεδρος και οι κάτοικοι αναγνώρισαν, ότι δεν έπρεπε αυτό το θέμα να λάβει τις διαστάσεις που έλαβε και ότι θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να ενημερωθούν αρμοδίως.

Τα συμπεράσματα: όπως μας ενημέρωσε ο κ. Α. Κατής, η υδρομάστευση είναι κατασκευασμένη κατ΄ αυτόν τον τρόπο για λειτουργικούς λόγους (πράγμα το οποίο γνωρίζουν και οι παριστάμενοι κάτοικοι). Η μείωση της ποσότητας νερού οφείλεται στη μείωση της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα. Επιβάλλεται να γίνει σωστή διαχείριση του νερού αυτή την εποχή (διακοπή υδροδότησης τις νυχτερινές ώρες- μάλιστα και ο Πρόεδρος δέχτηκε ότι αυτή είναι η ενδεικνυόμενη λύση προς το παρόν και θα επιμεληθεί την εφαρμογή της). 


Ως Δήμος θα επιδιώξουμε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και τους κατοίκους, που είναι γνώστες της περιοχής, να διερευνηθεί η δυνατότητα εύρεσης επιπρόσθετων λύσεων στο εγγύς μέλλον.

Αναγνωρίστηκε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη κατοίκους της Κοινότητας ότι ο Δήμος με την αρμόδια Υπηρεσία του και τον κ. Κατή προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες ελέγχου του δικτύου, από τον οποίο έλεγχο προέκυψε, ότι δεν υπάρχουν βλάβες στο δίκτυο.


Ο Δήμαρχος ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη και θεωρεί ότι με διάλογο και ειλικρινή διάθεση συνεργασίας είναι δυνατό να λυθούν μικρά και μεγάλα προβλήματα.

Επιπλέον, ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 18-09-2020 έγινε έλεγχος της υδρομάστευσης και της δεξαμενής από τον Δήμαρχο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τον κ. Κατή, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας και κατοίκους της Κοινότητας. Διαπιστώθηκε από τον επιτόπιο έλεγχο ότι στη δεξαμενή εισρέουν πάνω από 70m³ (κυβικά μέτρα) νερού την ημέρα, με τα οποία υδροδοτούνται οι είκοσι ένας (21) συνδημότες μας, που διαμένουν στην Κοινότητα. 

Από το Γραφείο Δημάρχου


Επιστολή του προέδρου της Τ.Κ Αγίας Βαρβάρας
Κόνιτσα, 17 Σεπτεμβρίου 2020
ΠΡΟΣ:Τον κ. Δήμαρχο, Δήμου Κόνιτσας, κ. Εξάρχου Νικόλαο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Τσαλιαμάνη Νικόλαο
2. Επικεφαλής Παρατάξεων


Κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα επιστολή θέλω να καταστήσω σαφές τόσο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην ύδρευση του χωριού μας, όσο και τις προτεινόμενες ενέργειες για την επίλυσή του. Επίσης να διευκρινίσω πως το πρόβλημα δεν προκύπτει από κακοδιαχείριση ή ασυνεννοησία και κακόβουλες ενέργειες των κατοίκων και προφανώς δεν υπάρχουν αντιπαλότητες μεταξύ τους.
• Είναι αδιαμφισβήτητο πως έχει υπερβεί το δεκαήμερο η έλλειψη νερού στο χωριό μας -παντελής στον πάνω μαχαλά και περιοδική στον κάτω- και επείγει η αποκατάσταση διότι είναι βιωτικής σημασίας και εγκυμονούν κίνδυνοι δημόσιας υγείας.
• Από γενόμενη αυτοψία προκύπτει πως η υδρομάστευση δεν συγκεντρώνει ικανή ποσότητα νερού για να τροφοδοτήσει τη δεξαμενή (δεν έχει γίνει καθαρισμός-υπάρχει μειωμένη ανάβλυση νερού εντός αυτής και αυξημένη στα θεμέλιά της που ρέει εκτός)
• Άμεσες ενέργειες που θα άμβλυναν το πρόβλημα είναι ο καθαρισμός της υδρομάστευσης και η διαχείριση του νερού (ώρες κατανάλωσης) που φτάνει στη δεξαμενή.
• Λύση αποτελεί η επιδιόρθωση αυτής έτσι ώστε να συγκεντρώνει μεγαλύτερη ποσότητα νερού που υπάρχει σε περίσσεια στην πηγή.

Σε συνέχεια της σημερινής μας επικοινωνίας και την δέσμευση σας προσβλέπουμε στην άμεση κινητοποίησή σας για την επίλυση του τόσο σημαντικού προβλήματος που αντιμετωπίζουμε.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Κονιτσας 

Χαράλαμπος Λιάλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]