Απουσία στους μαθητές που δεν θα φοράνε μάσκα προβλέπει η ΚΥΑ για τα σχολεία

Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο στους μαθητές που δεν φορούν μάσκα, θα παίρνουν απουσία και θα παραλαμβάνονται από τους κηδεμόνες

Δημοσιεύτηκε σήμερα η ΚΥΑ που ορίζει τους όρους λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών και περιλαμβάνει ρυθμίσεις για θέματα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η λειτουργία των σχολείων, των κυλικείων και των φροντιστηρίων και άλλα.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, που έχει ισχύ μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας για τους όλους τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων, με μέριμνα στην εκπαίδευση και εξοικείωση για  την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας για τους μικρότερους σε ηλικία μαθητές. Η μάσκα είναι επίσης υποχρεωτική και κατά τη μεταφορά των μαθητών.
Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν συμμορφώνεται με τη χρήση της μάσκας, δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και θα λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, θα παραμένει σε ειδικό χώρο με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του. Ο ειδικός χώρος ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, υπό την εποπτεία του Διευθυντή της σχολικής μονάδας.  
Κατά τη διαδικασία υποστήριξης από εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) ή Σχολικό Νοσηλευτή, καθώς και στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και στα Κέντρα Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), προκρίνεται η διαφανής ολοπρόσωπη προστατευτική προσωπίδα ή ειδική υφασμάτινη μάσκα με διαφανές πρόσθιο τμήμα στο μέρος του στόματος για τους μαθητές ή το προσωπικό, για τις περιπτώσεις όπου η χειλεοανάγνωση αποτελεί μέσο επικοινωνίας.
Δείτε όλη την ΚΥΑ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]