Επιχείρηση διάσωσης σκύλου από τροχαίο στην Κακαβιά ....Φύλακες άγγελοι τρεις αστυνομικοί Ο αγώνας της Animal Action Ioannina..

 


Την Παρασκευή  η Animal Action Ioannina ενημερώθηκε από υπαλλήλους του τελωνείου Κακαβιάς, για μία σκυλίτσα που χτυπήθηκε άσχημα από αυτοκίνητο. Στο τηλέφωνο  όπως σημειώνεται σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook άκουγαν   τις κραυγές του πόνου της. 

Μεταφέρθηκε άμεσα στα Ιωάννινα για να μη χαθεί χρόνος, από τον Αρχιφύλακα Λιάτσο Δημήτριο και τους αστυνομικούς από την Τσεχία της Frontex Jakub Rac και Jiri Kulicka, οι οποίοι δεν έφυγαν στιγμή από το πλευρό της. 

Μετά από σειρά εξετάσεων και ακτινογραφιών, αυτό που δεν τους  έκανε να έχουν ελπίδες να κρατηθεί στη ζωή, είναι πως έβγαζε συνεχώς αίμα από την μύτη και το στόμα της, σημάδι  πως είχε εγκεφαλική αιμορραγία



Η σκυλίτσα σήμερα το πρωί, έφυγε από την ζωή, στο κτηνιατρείο. Ήταν 10 ετών. 

Οι εθελοντές της Animal Action Ioannina επικοινώνησαν  με τον Δήμο Πωγωνίου ενημερώνοντας  πως στο τελωνείο υπάρχουν ακόμη 3 ενήλικοι σκύλοι και 4 κουταβάκια τα οποία πρέπει να διαχειριστούν κτηνιατρικά. Στείρωση για τα ενήλικα, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση. 

Λίγες ώρες αργότερα, πέφτουν φόλες στο τελωνείο χάνοντας την ζωή τους ένας αρσενικός σκύλος και 2 κουταβάκια. 

Οπως τονίζει η Animal Action Ioannina   στο τελωνείο Κακαβιάς δεν είχε πέσει ποτέ ξανά φόλα στα όσα χρόνια λειτουργεί. 

Μένουν πίσω δύο θηλυκές σκυλίτσες και δύο κουτάβια τα οποία γλύτωσαν καθώς βρίσκονταν λίγο πιο πέρα και δεν πρόλαβαν να φάνε. 


Αύριο   πρόκειται να κατατεθεί αίτηση στον εισαγγελέα   για να δουν οι εθελοντές  αν από τις κάμερες μπορεί να βρεθεί ο δράστης. 

Μη μπορώντας να περιμένουν τον Δήμο πότε θα διαχειριστούν οι σκύλοι χάνοντας και οι υπόλοιποι την ζωή τους ίσως, αναλαμβάνουν οι ίδιοι   το περιστατικό. 

Η Animal Action Ioannina μετέβη  στην Κακαβιά και πήρε  τις δύο σκυλίτσες και τα κουταβάκια. 

Μεταφέρθηκαν στα Ιωάννινα η μία από αυτές και τα κουτάβια και αύριο θα πάνε  να πάρουν και την άλλη  και θα προσπαθήσουν   να βρουν οικογένειες για μανούλες και κουταβάκια.  

Σκυλίτσα και κουτάβια μεταφέρθηκαν σε πανσιόν. 


  Οι εθελοντές χρειάζονται οικονομική στήριξη για το περιστατικό .

Οπως αναφέρουν:

"Το ποσό της διαχείρισης της σκυλίτσας που έφυγε από την ζωή ανέρχεται στα 150 ευρώ. 

Το ποσό για τις δύο θηλυκές για στειρώσεις, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις, ανέρχεται στα 300 ευρώ. 

Το ποσό για τα δύο κουταβάκια, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις, ανέρχεται στα 50 ευρώ. 

Σύνολο διαχείρισης όλου του περιστατικού 500 ευρώ. 

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό του κτηνιάτρου με την αιτιολογία "Σκύλοι τελωνείου Κακαβιάς" 

Ο αριθμός λογαριασμού του κτηνιάτρου είναι: 

GR2001103620000036260836923 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δικαιούχος Σωτήριος Σαββόπουλος-Ισμήνη Διαμάντη. 

"Με ένα συμβολικό ποσό θα μας βοηθήσει το προσωπικό του τελωνείου και τα υπόλοιπα ελπίζουμε στην καλή διάθεση των φιλόζωων να βοηθήσουν. 

Τα έξοδα της πανσιόν έως ότου αναρρώσουν και βρούνε οικογένειες τα σκυλάκια θα τα καλύψει η ομάδα μας. 

Ευχαριστούμε τους προαναφερόμενους αστυνομικούς για την βοήθεια τους, όπως και όσους μας βοήθησαν στην πολύωρη περισυλλογή των σκύλων καθώς ήταν πολύ δύσκολο να πιαστούν και είχαμε χάσει τις ελπίδες μας."




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]