Χαρδαλιάς:Η εικόνα στα σχολεία έως την Κυριακή 20/9


 Σύντομη αναφορά στην εικόνα     όπως  αυτή  έχει διαμορφωθεί ως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στα σχολεία της χώρας έκανε νωρίτερα κατά  την ενημέρωση για την πορείας της νόσου Covid-19 στη χώρα μας ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε σύνολο 14060  σχολείων  πανελλαδικά ανεστάλη  η λειτουργία 7 σχολείων .Πρόκειται για 2 νηπιαγωγεία,2 δημοτικά ,2 γυμνάσια και 1 λύκειο  .Παράλληλα έχουν κλείσει τμήματα σε 51 σχολεία σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα  σε 3 νηπιαγωγεία ,σε 18 δημοτικά ,σε 17 γυμνάσια και σε 13 λύκεια .

Τα περισσότερα περιστατικά   ,όπως είπε ο υφυπουργός ,εντοπίζονται στην Αττική όπου 5 σχολεία ήταν σε εξ ολοκλήρου αναστολή ενώ σε 39 σχολικές μονάδες είχε ανασταλεί η λειτουργία ενός ή περισσοτέρων τμημάτων .

Ο υφυπουργός είπε αναλυτικά:

"Ολοκληρώνοντας με τα στατιστικά στοιχεία, θα ήθελα να κάνω μία σύντομη αναφορά και στην εικόνα που είχε διαμορφωθεί έως και την Κυριακή στα σχολεία μας. Σε σύνολο 14.060 σχολείων είχε ανασταλεί η λειτουργία 7 σχολικών μονάδων πανελλαδικά, δύο Νηπιαγωγεία, δύο Δημοτικά σχολεία, δύο Γυμνάσια και ένα Λύκειο. Επιπλέον, είχαν κλείσει τμήματα σε 51 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και πιο συγκεκριμένα σε 3 Νηπιαγωγεία, σε 18 Δημοτικά, σε 17 Γυμνάσια και 13 Λύκεια. Δηλαδή, σε σύνολο 14.060 σχολείων, σε 58 είχε υπάρξει κρούσμα, με αποτέλεσμα να κλείσει είτε το σχολείο αυτό, είτε τμήμα αυτού.


Όσον αφορά στο γεωγραφικό καταμερισμό των σχολικών αυτών μονάδων, οι περισσότερες βρίσκονται στην Αττική, όπου 5 σχολεία ήταν σε εξ’ ολοκλήρου αναστολή, είχαν δηλαδή κλείσει όλο το σχολείο, ενώ σε 39 σχολικές μονάδες είχε ανασταλεί η λειτουργία ενός ή περισσοτέρων τμημάτων. Κλειστά ήταν επίσης ένα σχολείο στο Νομό Καβάλας και ένα σχολείο στο Νομό Ηρακλείου, ενώ σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονταν τμήματα σε 4 σχολεία στο Νομό Τρικάλων, 3 στο Νομό Πιερίας, 2 στο Νομό Καστοριάς και από ένα στους Νομούς Ηλείας, Σερρών και Θεσσαλονίκης.


Υπενθυμίζεται ότι σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονταν και όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Ως προς την ανθρωπογεωγραφία των κρουσμάτων, 50 αφορούσαν σε μαθητές, 16 σε εκπαιδευτικούς και ένα σε ειδικό προσωπικό. Η ιχνηλάτηση αποδεικνύει ότι συντριπτικά αυτά προέρχονται και είναι συνδεδεμένες με διακοπές και σε σύνολο σήμερα 79.574 τμημάτων, 71 τμήματα είναι σε αναστολή, ένα ποσοστό δηλαδή 0,09%."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]