ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Από το 2021 κάλυψη του 5G στην Ελλάδα – Στην τριετία θα αγγίζει το 60%

 


Του χρόνου τέτοια εποχή η Ελλάδα θα έχει μεγάλη πληθυσμιακή κάλυψη σε κινητή τηλεφωνία 5ης Γενιάς (5G), ενώ στα επόμενα τρία χρόνια η κάλυψη θα φτάσει στο 60%.


Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου με τίτλο «Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης», αλλά και σε δημοσιογράφους.


Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, από τα μέσα του 2021 μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα έχει κάλυψη από τα νέα δίκτυα 5G. Ο ίδιος δήλωσε ότι η διαδικασία για την εναρξη της δημοπρασίας του φάσματος τρέχει, και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η πληθυσμιακή κάλυψη από τα δίκτυα 5G προβλέπεται να φθάσει το 60% σε τρία χρόνια και το 94% σε έξι έτη.


Οι αλλαγές δεν θα φανούν τόσο σε όσους διαθέτουν κινητά τηλέφωνα 5G, όσο σε όσους θα επωφεληθούν από τις νέες εφαρμογές που θα αναπτύξουν εταιρείες και πανεπιστήμια, όπως η τηλεϊατρική στα νησιά, οι μεταφορές κά, επισήμανε σχετικά.


Όπως σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης, τα χρήματα που θα αποφέρει στο ελληνικό δημόσιο η δημοπρασία του φάσματος συχνοτήτων 5G, δεν θα πάνε όλα στο χρέος, όπως είχε συμφωνηθεί. Το 25%, μέσω του προβλεπόμενου ταμείου Φαιστός, θα αποδοθούν για την ενίσχυση νεοφυών επιχειρήσεων που θα εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του φάσματος.


Όσο για την ακτινοβολία των κεραιών 5G είπε ότι η Ελλάδα όχι μόνο τηρεί τους διεθνείς κανόνες, αλλά θέτει τα σχετικά όρια στο 70% των διεθνών ορίων. Μάλιστα, επισήμανε ότι τα ασύρματα δίκτυα είναι σε συχνότητες που ήδη χρησιμοποιούνται.


Σε ότι αφορά στις τιμές για τις ευρυζωνικές συνδέσεις, ανέφερε πως «και τα ενσύρματα και τα ασύρματα κινούνται σε καλό δρόμο», μίλησε ωστόσο για «σχέδια και πλάνα για να ρίξουμε τις τιμές»

moved.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]