Ανοίγει ο ομαδικός τάφος στην Πρεμετή με τους 1600 πεσόντες

Τιμητική διάκριση στον Λ. Κακίση, Γενικό Πρόξενο Αργυροκάστρου

Στη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41, με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που προεδρεύει ο Υποναύαρχος Δημήτριος Μήλας, διαπιστώθηκε ότι:

-  Προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό για την αποκατάσταση της εθνικής εκκρεμότητας με τους χιλιάδες άταφους πεσόντες, κατά το Έπος 1940 – 41, στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου.

- Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την επέκταση του Στρατιωτικού Κοιμητηρίου της Κλεισούρας, για την εναπόθεση των οστών των πεσόντων, που παραμένουν άταφοι.

- Γίνεται προεργασία για ν’ ανοίξει ο ομαδικός τάφος στην Πρεμετή με τους 1.600 πεσόντες, όπου πρέπει να σημειωθεί ότι πάνω σε τμήμα του  τάφου, το επαίσχυντο καθεστώς του Ενβέρ Χότζα, έχτισε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Περαιτέρω, καθορίστηκε το πλαίσιο του εορτασμού για τα 80 χρόνια από το Έπος 1940 – 41 με εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 14.000 μαχητές, που έπεσαν κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου, λαμβάνοντας υπόψη τις υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας.


Στη  συνάντηση παρέστη ο Λάμπρος Κακίσης, στον οποίο η Ένωση Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 απένειμε τιμητική διάκριση για την σημαντική του συμβολή στην εκκρεμότητα με τους άταφους πεσόντες, από τη θέση του Γενικού Προξένου Αργυροκάστρου και την ουσιαστική συμπαράσταση στην ελληνική ομογένεια της Βορείου Ηπείρου. 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι: Δημήτρης Μήλας Υποναύαρχος Π.Ν, Ιωάννης Πάττας  Αρχιπλοίαρχος Π.Ν, Σπυρίδων Σκουρτσίδης Πλωτάρχης (Ε) Π.Ν και Γιακουμής Δημήτρης, Λοχαγός. Από το Δ.Σ. της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 -41 παρόντες ήταν οι Γεώργιος Νούλας, Γιάννης Κοροδήμος, Γεωργία Γούλα και Αννα Τσίμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]