ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κεραυνός ...εν αιθρία η απόφαση για "lockdown" στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ήπειρο ...

Σαν.....κεραυνός εν αιθρία  έπεσε  σήμερα η απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου για "lockdown" σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις έως και 31 Αυγούστου .
Αρκετοί αναγνώστες τηλεφώνησαν στο epirus-tv-news ζητώντας να τους εξηγήσουμε γιατί συνέβη αυτό αφού η Ήπειρος προς ώρας δεν ανήκει στις επιδημιολογικά φορτισμένες περιοχές.
Φυσικά απάντηση δεν μπορέσαμε να δώσουμε σε αυτό το ερώτημα και  περιοριστήκαμε στο να επαναλάβουμε την ενημέρωση που εστάλη στα Μέσα.
Αν  μάλιστα  σκεφτεί κανείς ότι σε όσες πολιτιστικές εκδηλώσεις   έγιναν  στην Ήπειρο  τηρήθηκαν απαρέγκλιτα  τα  περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης  ,ο προβληματισμός για αυτή την απόφαση μεγαλώνει ...
Οπως  συνέβη για παράδειγμα  στην  Πρέβεζα  πριν από λίγες μέρες στην εκδήλωση  "Ανάσες στο Χρόνο" αλλά και στο 4ο φεστιβάλ Δωδώνης που έριξε αυλαία με την παράσταση Λυσιστράτη όλοι οι θεατές φορούσαν μάσκα   ενώ καθ ΄όλη τη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ  ο Δήμος Δωδώνης  είχε μεριμνήσει ώστε  η προσέλευση του κόσμου στο αρχαίο θέατρο να ξεκινά  πολύ νωρίτερα από τον χρόνο της παράστασης για την αποφυγή φαινομένων συγχρωτισμού  , με τους υπαλλήλους του Δήμου να μην κάνουν "εκπτώσεις"  στο ζήτημα της τήρησης των μέτρων δημόσιας υγιεινής .Υπενθυμίζουμε ακόμη  ότι και ο  Δήμος Ζηρού με σχετική ανακοίνωσή του  στις 18/8   έκανε γνωστό σε όλους όσοι επρόκειτο να παρακολουθήσουν   θεατρική παράσταση στο Θεσπρωτικό πως πρέπει να φορούν μάσκα .
 Μέχρι τώρα  λοιπόν οι Ηπειρώτες  , αν μη τι άλλο ,έχουν αποδείξει ότι  αντιμετωπίζουν την κατάσταση με τη νόσο Covid -19  με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στους ελέγχους που γίνονται από την Αστυνομία για τα περιοριστικά μέτρα στην Ήπειρο καταγράφονται λίγες παραβάσεις ...
Δεν θα μπορούσαμε να προσπεράσουμε την  ανάρτηση του κ.Θεόδωρου Γκόγκου που ενώ βρίσκονταν στο δρόμο για Παραμυθιά όπου απόψε επρόκειτο να ανέβει η παράσταση "Εκείνος και  Εκείνος" πληροφορήθηκε την απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου ,με την παράσταση να "πέφτει" στο ..κενό μαζί με τις προσδοκίες των εργαζομένων στο χώρο του θεάτρου για επιβίωση ...Και έχουμε μπροστά μας τον χειμώνα και ας μην κρυβόμαστε τα πράγματα θα είναι  ακόμη πιο δύσκολα ..
Οι εργαζόμενοι του θεάτρου που   ήδη πλήττονται βάναυσα καλούνται έως και τις 31 Αυγούστου να αντέξουν ένα ακόμη πλήγμα ...
"Το Θέατρο λειτουργεί με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και αυτό ο κ.Περιφερειάρχης θα έπρεπε να το γνωρίζει. Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης σε ότι αφορά το Θέατρο"
Αυτή η  φράση του κ.Γκόγκου  αποτυπώνει με λίγα λόγια τη μεγάλη  δυσκολία που  κάθε μέρα δίνει τη δική της "παράσταση" στη ζωή όλων των καλλιτεχνών .
Μακριά από μας η κάθε είδους κινδυνολογία αλλά αν συμβεί ότι έγινε με τα πανηγύρια δύσκολο να πραγματοποιηθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που "παγώνουν" από σήμερα στην Ήπειρο ....Ευχόμαστε  από καρδιάς να βγούμε ψεύτες ..
Και κάτι τελευταίο ..Μας ρώτησε ένας αναγνώστης στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα του epirus-tv-news.gr στα social media γιατί αποφασίστηκε έτσι ξαφνικά αυτό .Μήπως γνωρίζουν κάτι για τα κρούσματα  που δεν  το ξέρουμε εμείς;
Δυστυχώς ούτε και σε αυτή την ερώτηση μπορέσαμε να απαντήσουμε ,περιοριστήκαμε στην εικόνα των κρουσμάτων που δίνει κάθε μέρα ο ΕΟΔΥ αφού παρά τη  γνωστοποίηση που είχε κάνει πριν από κάποιες μέρες στην σελίδα του στο facebook ο κ.Καχριμάνης πως επρόκειτο να ξεκινήσει εκ νέου επίσημη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα  τουλάχιστον δεν έχει συμβεί ..
Το έχουμε γράψει και άλλες φορές και το γράφουμε και πάλι αφουγκραζόμενοι την αγωνία του κόσμου ..Καλό θα ήταν να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν  ώστε να σταματήσει το κενό  που παρατηρείται στην επίσημη  ενημέρωση  για τον Covid-19  στην Ήπειρο και να επιτρέψουμε στη σοβαρότητα της εν λόγω ενημέρωσης που   γίνονταν με  τον σεβασμό  που αρμόζει στα ιατρικής φύσεως θέματα και δεδομένα ....
Παπαθανασίου Στέλλα
φιλόλογος -δημοσιογράφος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]