Ιωάννινα:Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο με στόχο την ασφάλεια των δημοτών


Ο Δήμος Ιωαννιτών έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και όλων των δημοτών, συνεχίζει τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.
Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες οριζόντιων και κάθετων διαγραμμίσεων, στο πλαίσιο του έργου «Σήμανση Οδικού Δικτύου» που είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών, ώστε να είναι εμφανείς σε οδηγούς και πεζούς, με στόχο την ασφάλεια και την διευκόλυνση των μετακινήσεων.
Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται έξω από σχολικές μονάδες και σε βασικές αρτηρίες όπου η κίνηση πεζών και τροχοφόρων είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, σε όλη την έκταση του Δήμου.
Εκτός από τις νέες διαγραμμίσεις και την συντήρηση ή αντικατάσταση της παλαιάς και φθαρμένης κατακόρυφης σήμανσης με νέα, η μελέτη του έργου περιλαμβάνει τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων, διαμόρφωση διαβάσεων για πρόσβαση ατόμων με ειδικές ικανότητες, καθώς και τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος.
Στα σημεία όπου εκτελείται η σχετική εργολαβία, βρέθηκε το πρωί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Αρλέτος συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να επιβλέψουν τις εργασίες.
«Βασική μας προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι μαθητές μας θα προσέρχονται και θα αναχωρούν από τα σχολεία τους, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, ενώ έμφαση δίνουμε και στον κεντρικό ιστό, λόγω της αυξημένης κίνησης. Συνεχίζουμε με σημαντικά έργα καθημερινότητας, ικανοποιώντας τις ανάγκες των δημοτών», επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Αρλέτος.

Πεζοδρόμηση στο συγκρότημα της Ακαδημίας
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής του πεζοδρομίου επί της οδού Δωδώνης στην πρόσοψη του σχολικού συγκροτήματος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί πριν το «πρώτο κουδούνι».
Η πλακόστρωση μπροστά από το σχολικό συγκρότημα ήταν κατεστραμμένη και αποξηλώθηκε, με στόχο να αποκατασταθεί και να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο με αντιολισθητικές πλάκες και όδευση τυφλών.
Παράλληλα, στις διασταυρώσεις και όπου υπάρχουν διαβάσεις θα γίνει υποβιβασμός του πεζοδρομίου ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑΜΕΑ.
Πρόκειται για παρεμβάσεις που θωρακίζουν περαιτέρω την ασφάλεια των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]