Νίκος Σύψας:Μεγάλο ποσοστό των διασωληνωμένων δεν είναι ηλικιωμένοι Και νέα μέτρα αν χρειαστεί

Τον προβληματισμό  των λοιμωξιολόγων για τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Νίκος Σύψας,μιλώντας στο κεντρικό δετίο ειδήσεων του Ant1.
Οι εισαγωγές στις ΜΕΘ ,όπως είπε ,δεν αφορούν πλέον μόνο ηλικιωμένα άτομα  άνω των 70 ετών και δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα.
Είναι χαρακτηριστικό  το γεγονός   ,όπως επισήμανε ο καθηγητής,  ότι σε μία μέρα διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στην Αττική .
Ο καθηγητής εξέφρασε την ελπίδα πως τα μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες 10 μέρες θα αρχίσουν να δείχνουν την επήρειά τους ,κάτι που θα φανεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο .
"Εχουμε μια τεράστια κινητικότητα του ελληνικού πληθυσμού και αυτή συσχετίζεται με τη διασπορά του κορωνοϊού   και την έξαρση της επιδημίας" είπε ο κ.Σύψας.
Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι αρκετά  και ενδεχομένως να αυστηροποιηθούν ενόψει του Δεκαπενταύγουστου .Το σημαντικό ωστόσο είναι να  μην παίρνουμε συνεχώς νέα μέτρα αλλά να τηρούνται τα υπάρχοντα ,κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται .Δεν τηρούνται αποστάσεις και υπάρχει συνωστισμός   με αποτέλεσμα να διασπείρεται ο ιός .
Αν τα πράγματα εξακολουθήσουν να επιδεινώνονται είναι πιθανό να τεθούν σε ισχύ νέα μέτρα ",ανέφερε ο καθηγητής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]