Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων:Η Δημ.Αρχή να αποσύρει τώρα τον κατάπτυστο Ο.Ε.Υ. του ΟΚΠΑΠΑ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ Ο.Ε.Υ. ΤΟΥ ΟΚΠΑΠΑ
Η δημοτική αρχή παραδειγματίζεται και ακολουθεί πιστά όχι μόνο την πολιτική αλλά και την τακτική της Κυβέρνησης και φέρνει Δεκαπενταύγουστο με όλες τις δομές  κλειστές μέσα στις καλοκαιρινές άδεις και εν αγνοία και των γονέων που θα υποστούν τις συνέπειες και των λοιπών ωφελούμενων και μάλιστα ενόψει του 2ου κύματος της πανδημίας να ψηφίσουν τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του ΝΠΔΔ ΟΚΠΑΠΑ.
Έχουν δίκιο να φοβούνται.
  Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας  καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του και προβλέπει ποιες υπηρεσίες και με ποιον τρόπο θα λειτουργούν. Αποτελεί την οργανωτική δομή του ΝΠΔΔ.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται ότι η διοίκηση ξέχασε και τις εξαγγελίες  και τις υποσχέσεις της προς τους εργαζόμενους του ΕΣΠΑ ότι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο τη μονιμοποίηση του προσωπικού προβλέποντας τόσες κενές οργανικές θέσεις , όσες τουλάχιστον υπηρετούν σήμερα οι εργαζόμενοι επί σειρά ετών ως συμβασιούχοι. Η πάγια υποχρηματοδότηση του ΝΠΔΔ ΟΚΠΑΠΑ και η έλλειψη στον προϋπολογισμό του αντίστοιχου κονδυλίου έδειχναν την κατεύθυνση. Ακόμα όμως και στο άρθρο για  τις θέσεις ορισμένου χρόνου δεν προβλέπονται οι θέσεις και ο αριθμός  του προσωπικού που υπηρετεί σήμερα. Το όραμα και αυτής της Δημοτικής Αρχής εξαντλείται  στη  διαχείριση δράσεων με προγράμματα και επιβολή νέων φόρων στους πολίτες της (τροφεία, αντίτιμο κ.λ.π.)
O ΟΚΠΑΠΑ με τον ΟΕΥ προωθεί  με οργανωμένο τρόπο τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών.
Προφανώς και  η τροποποίηση αυτή ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με την προηγούμενη δημοτική αρχή(ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) , που είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση σταθερής δουλειάς μέσα από τη μείωση των θέσεων μόνιμου προσωπικού, την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.
Για να επιτύχει την περαιτέρω εντατικοποίηση αξιοποιεί την εξαγορά συνειδήσεων (το καρότο) αλλά και τους μηχανισμούς αξιολόγησης (μαστίγιο). Δημιουργεί μια Υπερδιεύθυνση ! ! ! στα όρια ενός ΝΠΔΔ, νέα αυτοτελή τμήματα που υπάγονται απευθείας στον  Πρόεδρο και το τμήμα εσωτερικού ελέγχου προκειμένου να ελέγχει ακόμα πιο αποτελεσματικά τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους ενώ  ενισχύεται  η παρέμβαση του Προέδρου και διοίκησης.
  Προωθεί αντιδραστικές, αντεργατικές ιδέες όπως ο εθελοντισμός όχι από την άποψη της γνήσιας προσφοράς του ανθρώπου προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, της ουσιαστικής αλληλεγγύης προκειμένου ο λαός να αντέξει για να σηκώσει κεφάλι, αλλά από την πλευρά της παροχής δωρεάν εργασίας. Στην πράξη είναι πίσω από τις ανάγκες και των εργαζόμενων αλλά και των αναγκαίων υπηρεσιών που οφείλει να παρέχει στους δημότες (γονείς και λοποί χρήστες) των λαϊκών στρωμάτων του Δήμου Ιωαννιτών.
Με τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο  προσωπικό δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο, να μη συναινέσει, να μην αποδεχτεί τον νέο Οργανισμό και τις αλλαγές που αυτός θα φέρει. Στην προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα ανοχής και αφωνίας στους χώρους δουλειάς, απαντάμε με τη δύναμη της φωνής και του αγώνα. Δυναμώνουμε τη φωνή μας, τις διεκδικήσεις μας.
Απαιτούμε η δημοτική αρχή να αποσύρει τον κατάπτυστο ΟΕΥ
Απαιτούμε ΟΕΥ που:
-θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων,
-θα προβλέπει  νέες προσλήψεις, με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα 
- θα προβλέπει νέες ΔΩΡΕΑΝ δομές ( νέους βρεφικούς, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ), χωρίς δωρεές, χορηγίες και προγράμματα αλλά με κρατική χρηματοδότηση.


Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!


  Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας


Τίνα Ζέκα Γιάννης Σίμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]