Αντιδρούν γονείς και εκπαιδευτικοί για τα μέτρα στα σχολεία

Γονείς και εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν πως δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολείων, θέτοντας ως βασικότερο ζήτημα τον αριθμό των μαθητών.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη μίλησαν η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής Στέλλα Βαλαβάνη και ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Θανάσης Κίκινης, οι οποίοι κατήγγειλαν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την άρνηση συνάντησης μαζί τους.

Όπως τόνισε η κυρία Βαλαβάνη, οι γονείς θεωρούν πως η χρήση μάσκας είναι ημίμετρο και τονίζουν πως από πλευράς του υπουργείου Παιδείας δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την αποσυμφόρηση των τμημάτων. «Η πραγματικότητα στα σχολεία είναι τάξεις με 25 ή 27 παιδιά μέσα σε 15 – 20 τετραγωνικά μέτρα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, συμπληρώνοντας πως την ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων την έχουν οι δήμοι, κάτι που καθιστά μη εφικτή την ενιαία επιτήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Παράλληλα, η Στέλλα Βαλαβάνη συμπλήρωσε πως από πλευράς Ομοσπονδίας ζητούν τα ανοίξουν τα σχολεία με τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, υπογραμμίζοντας πως τα βασικότερα είναι: ο αριθμός των μαθητών, η εξασφάλιση περισσότερων αιθουσών, η καθαριότητα και η αναπλήρωση των κενών σε εκπαιδευτικούς.

Από την πλευρά του ο κ. Κίκινης υπογράμμισε πως για τους εκπαιδευτικούς το βασικότερο πρόβλημα είναι ο αριθμός των μαθητών, σημειώνοντας πως τον Μάιο είχε τεθεί ως όριο ο αριθμός των 15 μαθητών. «Ο εκπαιδευτικός δεν κάνει μάθημα στο μέσο όρο μαθητών, αλλά σε όλους τους μαθητές που έχει μπροστά του» συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι ο αριθμός στα μεγάλα αστικά κέντρα φτάνει και τους 25 μαθητές.

Στο ερώτημα αν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, ο πρόεδρος της ΔΟΕ σημείωσε πως οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν πως τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά. «Όλα τα ζητήματα που θέτουμε είναι για τη βελτίωση των συνθηκών» πρόσθεσε.

Για το θέμα των εκπαιδευτικών και των προσλήψεων που ανακοίνωσε το υπουργείο, ο κ. Κίκινης υπογράμμισε πως πέρυσι εργάστηκαν 30.000 αναπληρωτές. «Είναι μεγάλος ο αριθμός, αλλά το ζήτημα είναι αν καλύπτονται οι ανάγκες γενικότερα» υπογράμμισε.

Κλείνοντας, η κυρία Βαλαβάνη ξεκαθάρισε ότι οι γονείς δεν θα αποτρέψουν τα παιδιά τους από το να πάνε στο σχολείο. «Θα διεκδικήσουμε όμως, με κάθε τρόπο, να πάνε τα παιδιά στο σχολείο με ασφάλεια» κατέληξε.
πηγή megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]