ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Σωματείου στις 10/8

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 10/8
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
Την Πέμπτη 6 Αυγούστου τα μέλη της Ε.Α.Κ.Π. ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από μέλος του προεδρείου του σωματείου μας ( Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου ), ότι την Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Για ακόμα μια φορά δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το προεδρείο για τα θέματα που προτείνει να συζητηθούν στην συνεδρίαση, σε αντίθεση με ότι προβλέπει το καταστατικό λειτουργίας του σωματείου μας.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών θα θέσει στο Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη αποφάσεων τα παρακάτω θέματα:
1) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Στις πυρκαγιές της Πελοποννήσου αναδείχτηκε η πραγματική κατάσταση που βρίσκονται οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και η Πολιτική Προστασία της χώρας και στη φετινή αντιπυρική περίοδο, με τις μεγάλες διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα, εξοπλισμό, υποδομές.
Αναδείχτηκαν οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης, για την διατήρηση και τη διόγκωση των ελλείψεων εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης, μετά και από την εφαρμογή του νόμου 4662/2020.
Το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου δεν αναφέρθηκε, δεν ανέδειξε και δεν κατήγγειλε, ούτε την συνεχή υποβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας της χώρας, ούτε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοι από την Ήπειρο που μετέβηκαν για κατάσβεση πυρκαγιών και για εκτέλεση υπηρεσίας στην Πελοπόννησο ( Κόρινθο, Ηλεία, Αχαΐα ). Καμία αναφορά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάστηκαν να εργαστούν οι συνάδελφοι εξαιτίας της έλλειψης επαρκών μέτρων προστασίας της υγείας τους, ιδιαίτερα σε περίοδο που ελλοχεύει ο κίνδυνος εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, σε συνδυασμό και με τη βλάβη στη λειτουργία του κλιματιστικού σε λεωφορείο της υπηρεσίας μας, που ταλαιπώρησε ακόμα περισσότερο τους συναδέλφους μας.
Καμία αναφορά δεν υπήρξε για τη συνεχή κατάσταση επιφυλακής των πυροσβεστών και στην Ήπειρο, για όλες τις ημέρες που αποστέλλονταν ενισχύσεις στην Πελοπόννησο.   
Η Ε.Α.Κ.Π. με ανακοίνωσή της στις 31 Ιουλίου, ανέδειξε τα προβλήματα στην πυροπροστασία και την πυρασφάλεια της χώρας που διατηρούνται και διευρύνονται, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν για πολλοστή φορά οι πυροσβέστες. 


2) ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό στις υπηρεσίες της περιφέρειάς μας μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο με την εφαρμογή του νέου Κανονισμού Μεταθέσεων, όπου ξεσπιτώθηκαν με μεταθέσεις 16 συνάδελφοι από την Ήπειρο και αποδυναμώθηκαν ακόμα περισσότερο ήδη ελλειμματικές υπηρεσίες όπως αυτές της Άρτας και της Πρέβεζας, που μετρούν 7 πυροσβέστες λιγότερους σε σχέση με πέρσι.
Οι ελλείψεις αυτές σε συνδυασμό με τις αποσπάσεις συναδέλφων από την περιφέρεια Ηπείρου για τη στελέχωση του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων                      ( Μ.Ε.Τ.Π.Ε. ) και άλλων νησιώτικων περιοχών, αποδυνάμωσαν κι άλλο τις πυροσβεστικές δομές της περιφέρειας, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βορείων Τζουμέρκων που έχει απομείνει με δύναμη 7 μόνιμους και 4 εποχικούς πυροσβέστες και χωρίς να έχει τοποθετηθεί υπάλληλος στη θέση του Προϊσταμένου εδώ και 2 μήνες περίπου.
Πρέπει να γίνει άμεσα παρέμβαση για να στελεχωθεί το κλιμάκιο με πυροσβεστικούς υπαλλήλους που επιθυμούν να υπηρετήσουν σε αυτό, αλλά και για να διαφυλαχθούν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων σε ότι αφορά την τήρηση του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας και τη χορήγηση των δικαιούμενων κανονικών αδειών. 
3) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ.
Ζητάμε από το προεδρείο του σωματείου να προβεί άμεσα σε ενημέρωση των συναδέλφων της Ηπείρου και όλης της χώρας, σχετικά με το ζήτημα της παραίτησης του Υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου, αλλά και επί σειρά ετών Προέδρου και μέχρι πρότινος Γενικού Γραμματέα, του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας.
Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι για ποιο λόγο υπέβαλε την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο, για ποιό λόγο τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και για ποιό λόγο προφυλακίστηκε όπως αναφέρθηκε από αρκετά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και για τη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα, που αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της 16ης Ιουλίου.
Η ενημέρωση για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα, αποτελεί και απαίτηση αρκετών μελών του σωματείου μας.
Καλούμε όσους συναδέλφους έχουν τη δυνατότητα, να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του Δ.Σ., να υποβάλλουν προτάσεις για συζήτηση και λήψη αποφάσεων και να ενημερώσουν το Συμβούλιο για οποιοδήποτε πρόβλημα και ζήτημα τους απασχολεί.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]