Περιφέρεια Ηπείρου:Kατασκευή νέων κυκλικών κόμβων και Μονάδα Κομποστοποίησης στην Άρτα




H κατασκευή   κυκλικών κόμβων σε Γιάννενα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία, η κατασκευή Μονάδας Κομποστοποίησης στην Άρτα, περιλαμβάνονται στις σημερινές αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Επίσης ελήφθησαν αποφάσεις και για άλλα έργα βελτίωσης- συντήρησης του οδικού δικτύου, για δράσεις αγροτικής ανάπτυξης κ.α..
Αναλυτικά:

Η Μονάδα κομποστοποίησης Άρτας
 
Η Μονάδα Κομποστοποίησης προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων που θα κατασκευαστεί στην Π.Ε. Άρτας (και συγκεκριμένα σε θέση της Τ.Κ. Σελλάδων Δήμου Νικ. Σκουφά), είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο για το περιβάλλον έργο, καθώς σε αυτή θα γίνεται κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων/υπολειμμάτων τροφών και πράσινων αποβλήτων (γρασίδι, κλαδέματα κλπ) που προκύπτουν από εργασίες συντήρησης του πρασίνου Δήμων και ιδιωτών.  Προβλέπεται να εξυπηρετεί τους τέσσερις δήμους της Π.Ε. Άρτας και τον Δήμο Ζηρού της Π.Ε. Πρέβεζας.  Έχει σχεδιαστεί για δυναμικότητα επεξεργασίας τουλάχιστον 4.200tn ετησίως, προς παραγωγή υψηλής ποιότητα εδαφοβελτιωτικού υλικού (κομπόστ), το οποίο έχει υπολογιστεί  περί του 1.800tn κοµπόστ υψηλής ποιότητας.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.055.000 ευρώ. Εξ αυτών ποσό 1.500.000 ευρώ έχει εξασφαλιστεί από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασία INTERREG IRA CBC “Greece- Albania 2014-2020» και το υπόλοιπο 1.555.000 ευρώ θα διατεθεί από την ΣΑΕΠ 030 της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την έγκριση των όρων διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας. 

Οι νέοι κόμβοι

Σε συνέχεια του προγράμματος της Περιφέρειας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, μέσω της κατασκευής κυκλικών κόμβων σε διασταυρώσεις εθνικών και επαρχιακών οδών με μεγάλη κίνηση οχημάτων, η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε αποφάσεις για τρία νέα έργα:

Συγκεκριμένα:

Ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο (Ένωση Ιωάννης Καραμπιτιανης – Γεώργιος Ν. Κυρίτσης & ΣΙΑ Ε.Ε.) για την κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων στην παραλιακή οδό Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα στις  χ.θ. 5+900 (συμβολή με την οδό Λασκαράτου) και στη θέση Φραξήλα», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.  
Ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο (Νικόλαος Κασσαβος), για το έργο «Βελτίωση 1ης επαρχιακής οδού και κατασκευή κυκλικού κόμβου στο Γραικοχώρι» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ.  

Εκτός αυτών ολοκληρώθηκε η Μ.Π.Ε. για την κατασκευή διπλού κυκλικού κόβου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας στη διασταύρωση προς Νεοκαισάρεια με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ και με σημερινή απόφαση της Ο.Ε. εγκρίθηκε η δημοσίευση της ανακοίνωσης- πρόσκλησης για ενημέρωση των πολιτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]