ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Συλλογή υπογραφών προκειμένου να αποσυρθεί το άρθρο Βορίδη για την «εξορία» των αδέσποτων

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το άρθρο 8 του σχεδίου νόμου του Μάκη Βορίδη, που προβλέπει, μεταξύ άλλων,  τη «δυνατότητα για εγκατάσταση και λειτουργία σε δασικές εκτάσεις και δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις καταφυγίων κάθε είδους αδέσποτων ζώων».

Όπως επισημαίνουν πολίτες και φιλοζωικές οργανώσεις, το άρθρο ανέβηκε για δημόσια διαβούλευση χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστική συζήτηση με τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην προστασία των αδέσποτων και μάλιστα, ήδη επί ΣΥΡΙΖΑ είχε αποσυρθεί δυο φορές μετά τη γενική κατακραυγή, στην οποία συμμετείχε, ως αντιπολίτευση τότε, και η σημερινή κυβέρνηση.
Οι φιλοζωικές οργανώσεις και οι πολίτες που αντιδρούν τονίζουν ότι τέτοιου είδους διατάξεις αντιβαίνουν πλήρως στις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για τα αδέσποτα και ουσιαστικά διευκολύνουν τους δήμους, οι οποίοι και χρηματοδοτούνται για τα αδέσποτα, να δημιουργήσουν «εκατόμβες» θανάτων, μακριά από τα μάτια των φιλόζωων, στους οποίους ήδη πολλοί δήμοι απαγορεύουν να επισκέπτονται τα κυνοκομεία.


Όπως τονίζουν, έτσι θα μπορούν να διαπράττονται αθλιότητες σε βάρος των αδέσποτων, χωρίς να μπορεί κανείς να ελέγξει αυτούς που υποτίθεται ότι χρηματοδοτούνται για να τα προστατεύουν.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούν όλους να υπογράψουν petition για να αποσυρθεί το επίμαχο άρθρο, πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]