«Καλιφόρνια Ντρίμιν». Με αφετηρία τα Γιάννενα, άρχιζει το ταξίδι σε όλη την Ελλάδα !



Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, διανύοντας ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι με την πανδημία να έχει αφήσει τα δικά της «σημάδια» και στον χώρο του πολιτισμού, ξεκινά ένα νέο «ταξίδι» ανά την Ελλάδα, με στόχο να παρουσιάσει στο κοινό μια εξαιρετική κωμωδία.
Ο λόγος για το βραβευμένο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Καλιφόρνια Ντρίμιν», σε σκηνοθεσία των Λευτέρη Πλασκοβίτη και Χρήστο Χρήστου, μια παράσταση που θα περιοδεύσει σε χωριά και πόλεις της Ηπείρου και της Ελλάδας, πάντα με την τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής για το κοινό και τους συντελεστές της.
Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, όλα αυτά τα χρόνια, είναι συνδεδεμένο με την περιφέρειά του και με γνώμονα την την αποκέντρωση του πολιτισμού, το Διοικητικό του Συμβούλιο αποφάσισε φέτος να παρουσιάσει ένα έργο που θα αφήσει το δικό του καλλιτεχνικό στίγμα.
Για την παράσταση που ανεβάζει φέτος το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, μίλησαν σε συνέντευξη τύπου που έγινε το πρωί της Τετάρτης στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού «Πυρσινέλλα», η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, Χριστίνα Κωτσαντή, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας, Οδυσσέας Πότσης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Χρήστος Ντακαλέτσης, ο σκηνοθέτης της παράστασης, Λευτέρης Πλασκοβίτης και οι τέσσερις ηθοποιοί του έργου.
Η κα. Κωτσαντή, στη δήλωσή της έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία ανάμεσα σε ΔΗΠΕΘΕ, Περιφέρεια και ΠΕΔ Ηπείρου, ενώ για ένωση δυνάμεων όλων των φορέων της περιοχής, προς όφελος του πολιτισμού και για μια συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ που θα συνεχιστεί και με άλλες, συγκεκριμένες δράσεις, έκαναν λόγο ο αντιπεριφερειάρχης, Οδυσσέας Πότσης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Χρήστος Ντακαλέτσης.
Για το έργο, η πρεμιέρα του οποίου θα γίνει στα Ιωάννινα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, την Τρίτη 21 Ιουλίου (ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.), μίλησαν ο σκηνοθέτης Λευτέρης Πλασκοβίτης και οι ηθοποιοί, Χρήστος Χρήστου, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Αναστασία Τζελέπη και Δανάη Σταματοπούλου.
Το έργο
Στη σημερινή καταναλωτική κοινωνία, που όλαθεωρούνται«καθοδηγούμενα» και «προκατασκευασμένα», τέσσερα νέα παιδιά (δύο αγόρια και δύο κορίτσια) κωμικά, αφασικά, απελπισμένα, χαμένα κάπου σε μια μετεφηβική ηλικία,ψάχνουν τρόπο να ξεφύγουν απότη σκληρή πραγματικότητα και να βρουν την δική τους «Ιθάκη»! Με αφορμή ένα έγγραφο της στρατολογίας που καλεί τα δύο αγόρια να παρουσιαστούν στο στρατό, αποφασίζουν να φύγουν εκτός Ελλάδος γιανα βιώσουν το δικό τους όνειρο ή …μια ακόμα αυταπάτη;
Το ταξίδι είναι δύσκολο και η μόνη βοήθειά τους είναι οι εαυτοί τους. Έτσι ο ένας συλλαμβάνει το σχέδιο «απόδρασης» και παρασύρει τους άλλους τρείς της παρέας σε τραγελαφικές περιπέτειες, όπου το κωμικό εναλλάσσεται με το τραγικό, δοκιμάζεται η φιλία τους, οι ερωτικές σχέσεις τους και στο τέλος …. 
Συντελεστές: 
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Πλασκοβίτης - Χρήστος Χρήστου / Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς / Κοστούμια: Ειρήνη Γεωργακίλα/ Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Κεβρεκίδου / Δ/νση- Οργάνωση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης.
Παίζουν (αλφαβητικά): Παπαδημητρίου Μιχάλης (Άρης)/ Σταματοπούλου Δανάη (Κική)/ Τζελέπη Αναστασία (Γιούλη) / Χρήστου Χρήστος (Ντίνος).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Προπώληση εισιτηρίων: Ticketsioannina, Βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης», Viva.gr
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι και άτομα άνω των 65 ετών), 3 ευρώ (Κάτοχοι κάρτας ανεργίας και ΑμεΑ).



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ  ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ – ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. 
Στα 18 του κατεβαίνει στην Αθήνα για πανεπιστημιακές σπουδές, αλλά …τον κερδίζει το θέατρο. Από το 1984 έως το 1998 ως ηθοποιός (Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Ελεύθερο Θέατρο) συμμετέχει σε παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, Κλασικού και Νεοελληνικού ρεπερτορίου. 
Συμμετέχει επίσης σε αρκετές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές σειρές και σε 4 κινηματογραφικές ταινίες.
Παράλληλα με την ηθοποιία συνεργάζεται με διάφορες θεατρικές ομάδες όπου αναλαμβάνει την σκηνοθεσία έργων, κυρίως νεοελληνικού ρεπερτορίου. 
Από το 1995 μέχρι το 1998 είναι ειδικός συνεργάτης, αρχικά, του Καλ/κού Δ/ντή του Εθνικού Θεάτρου (Νίκος Κούρκουλος) και στη συνέχεια του του Καλ/κού Δ/ντή του ΚΘΒΕ  (Βασίλης Παπαβασιλείου), για καλλιτεχνικά και οργανωτικά θέματα.  
Το 1998 μαζί με το Κώστα Μπάλλα ιδρύουν το «Θέατρο Διαδρομή», αναλαμβάνουν και ανακατασκευάζουν το Θέατρο Βασιλάκου, όπου και παρουσιάζουν με μεγάλη – καλλιτεχνική και εμπορική – επιτυχία, δικές τους παραγωγές.
Το 2015 συναντά τα παιδιά της Ομάδας Ιδέα (Κώστα Γάκη και  Κων-νο Μπιμπή) και αναλαμβάνουν το ιστορικό Θέατρο Άλφα (2015-2020), όπου παρουσιάζουν με τεράστια επιτυχία παραστάσεις αρχαίου δράματος, κλασικού ρεπερτορίου, αλλά και έργα νέων Ελλήνων συγγραφέων.
Ως Θεατρικός Παραγωγός και αιχμή κυρίως παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας (Επίδαυρος, Ηρώδειο, Δωδώνη, Φίλιπποι, Δελφοί, Φιλίππων κ.ά), της Κύπρου και το 2004, με την βοήθεια του Ζουλφί Λιβανελί, πείθει τους Τούρκους να παρουσιαστεί για πρώτη φορά Αρχαίο Δράμα (Τρωάδες) στο Αρχαίο Θέατρο της Τροίας.
Συνεργάζεται με όλους σχεδόν τους μεγάλους και καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες στο χώρο του θεάτρου και της μουσικής, αλλά ταυτόχρονα εμπιστεύεται και συνεργάζεται με νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες.
Από το 1983 μέχρι σήμερα, άλλοτε ως μέλος επιτροπών άλλοτε ως φυσικό πρόσωπο, συμβάλει στην ίδρυση των ΔΗΠΕΘΕ. Αντιπαλεύει τις φωνές και τις απόπειρες κατάργησης τους και προτείνει την οικονομική τους ενίσχυση από το ΥΠΠΟΑ και την Τ.Α και τη μετεξέλιξη τους σε Περιφερειακά Κέντρα Πολιτισμού (Πε.Κε.Πο).
Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, ως ενεργός και ανήσυχος πολίτης, συμμετέχει ενεργά σε κινήματα ειρήνης, σε επαγγελματικά, πολιτιστικά και τοπικά σωματεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση κ.λ.π.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ/ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ
Κατάγεται από την Όλυμπο της Καρπάθου. Σπούδασε σκηνογραφία στην Ελλάδα με δασκάλους τους Τάσο Ζωγράφο και Πέτρο Καπουράλη. Έχει σκηνογραφήσει θεατρικά έργα, μουσικά προγράμματα και όπερες και δεκάδες τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ άλλων, «Γιάννης και Μαρία» στην ΕΡΤ το 1981, την μεγάλη παραγωγή του MEGA «Το Νησί» το 2010 και φέτος το «Λόγω τιμής είκοσι χρόνια μετά» στο ΣΚΑΪ και στον ΑΝΤ1 την καθημερινή σειρά «Άγριες Μέλισσες».
Έχει τιμηθεί με βραβείο σκηνογραφίας στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με την ταινία «Καραβάν Σεράι». Μελέτησε αρχιτεκτονικά 7 κεντρικές μουσικές σκηνές της Αθήνας.
Είχε την τεχνική επιμέλεια της τελετής του Υπουργείου Πολιτισμού στην Ακρόπολη «millennium 2000». Απ’ το 1998 υπηρέτησε την Εθνική Λυρική Σκηνή ως Τεχνικός Διευθυντής της και παραιτήθηκε το Σεπτέμβρη του 2006 διαφωνώντας και καταγγέλλοντας την Διοίκηση, για τις ‘αρχιτεκτονικές’ παραβάσεις-παρανομίες, στο θέατρο Ολύμπια. Διδάσκει σκηνογραφία σε δραματικές σχολές. Αγωνίζεται για την διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιά του τόπου του!

ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑ / ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σχεδιασμό κοστουμιών για παραστάσεις στο Central Saint Martins - University Of The Arts London, σκηνογραφία-ενδυματολογία στο Εθνικό Θέατρο Ελλάδος.
Πρακτική εργασία στο Εθνικό Θέατρο Ελλάδος στο τμήμα κατασκευής και υλοποίησης κοστουμιών.
Έχει εργαστεί ως βοηθός ενδυματολόγου σε Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Αμφιθέατρο Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Έχει εργαστεί ως ενδυματολόγος σε Skrow, Άλφα Θέατρο, Σταθμός Θέατρο, Θέατρο Μεταξουργείο, Δηπεθέ Κοζάνης, Φεστιβάλ Αθηνών.
Σκηνοθέτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί: Κατερίνα Ευαγγελάτου, Λίλλυ Μελεμέ, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Νικορέστης Χανιωτάκης, Κώστας Φιλίππογλου, Νικαίτη Κοντούρη, Μάνος Καρατζογιάννης, καθώς και με πολλές ανεξάρτητες θεατρικές ομάδες.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ
ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ/ ΗΘΟΠΟΙΟΣ
Τόπος διαμονής: Αθήνα. Τόπος καταγωγής: Ιωάννινα.
Σπουδές: 
• (2016-2019) Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
• Science in Architecture: Interior Art & Design (ΒΑ)
Επαγγελματική εμπειρία: 
Θέατρο
• (2019-2020) «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», Μενέλαος Λουντέμης. Σκηνοθεσία: Μαίρη Ανδρέου. Διανομή: Γερο-Θόδως, Δακρυτζίκος, Θεία-Στρίγκω, Επιθεωρητής, Χορός.
Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων (συμπαραγωγή)
• (2018-2019) «Καληνύχτα Μαργαρίτα», Δημήτρης Χατζής. Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής. Παραγωγή: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Διανομή: Νικόλας, στρατιωτικός Ναζί. Σκηνή: Κεντρική σκηνή «Σ. Καραντινός», Μονή Λαζαριστών
• (2018-2019) «Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων», Carlo Goldoni. Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας. Διανομή: Τρουφαλδίνο. Σκηνή: «Το Μικρό Θέατρο», Μονή Λαζαριστών.
• (2017-2018) «Πάμε Ορχήστρα», Λίζα Κωνσταντοπούλου. Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας. Παραγωγή: Κρατική Ορχήστρας Θεσσαλονίκης- Κ.Θ.Β.Ε.
• (2017-2018) «Η σπίθα που έγινε πυρκαγιά», Θεατρικό Δρώμενο. Σκηνοθεσία: Χάρης Πεχλιβανίδης, Κορίνα Βασιλειάδου.

ΔΑΝΑΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ/  ΗΘΟΠΟΙΟΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτη (2019) της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής "Ίασμος" Βασίλης Διαμαντόπουλος. 
Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις "Η Μικρή́ μας Πόλη" σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα (Θέατρο Λαμπέτη) και στην παράσταση "Όταν η Κάλλας Συνάντησε την Μονρόε" σε σκηνοθεσία Άρτεμις Γρύμπλα και Κωνσταντίνου Μπιμπή (Θέατρο Άλφα). Έχει εργαστεί́ ως βοηθός σκηνοθέτη στα "Οργισμένα Νιάτα" (Θέατρο ... ) και "Ο Συλλέκτης" (Θέατρο Χαλκίδας, Θέατρο Αθήναιον) σε σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κοέν.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σωματικού θεάτρου με τη Φρόσω Κορρού και φωνητικής με τη Νανά Θρασυβουλίδου.
Μαζί με την Αναστασία Τζελέπη έχουν γράψει τα θεατρικά έργα «Πενθέα Κάθαρσις» και «Όταν η Κάλλας συνάντησε την Μονρόε».
Ασχολείται με τη μετάφραση θεατρικών κειμένων από Ελληνικά σε Αγγλικά και Αγγλικά σε Ελληνικά.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Κλασσικών Σπουδών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΖΕΛΕΠΗ / ΗΘΟΠΟΙΟΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτη (2019) της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής "Ίασμος" Βασίλης Διαμαντόπουλος.
Έχει συμμετάσχει στην παράσταση "Η Μικρή́ μας Πόλη" σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα (Θέατρο Λαμπέτη), στην παράσταση "Όταν η Κάλλας Συνάντησε την Μονρόε" σε σκηνοθεσία Άρτεμις Γρύμπλα και Κωνσταντίνου Μπιμπή (Θέατρο Άλφα) και στην παράσταση «Τα Ψηλά Βουνά» σε σκηνοθεσία Χάρη Βορκά (Θέατρο Χατζηχρήστου).
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με το Θωμά Μοσχόπουλο, τον Αργύρη Πανταζάρα και το Θωμά Βελισσάρη, μαθήματα για μονωδούς στην Εθνική Λυρική Σκηνή, μαθήματα Σύγχρονου Χορού και μαθήματα Σωματικού Θεάτρου με τη Φρόσω Κορρού.
Μαζί με τη Δανάη Σταματοπούλου έχουν γράψει τα θεατρικά έργα «Πενθέα Κάθαρσις» και «Όταν η Κάλλας συνάντησε την Μονρόε». 
Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ/ΗΘΟΠΟΙΟΣ
Γεννήθηκε στο Μόναχο και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Απόφοιτος της δραματικής σχολής Πρόβα.  Σπούδασε παιδαγωγική θεάτρου – θεατρικό παιχνίδι στη σχολή του Λάκη Κουρετζή στο Θέατρο Ημέρας. Επίσης παρακολούθησε το πρόγραμμα «Η σκηνοθεσία στο Θέατρο» του Πανεπιστημίου Ιωαννιτών όπως και πολλά σεμινάρια υποκριτικής με Γιώργο Καραμίχο, Ζωή Ξανθοπούλου, Πασχάλη Τσαρούχα κ.α.
Από το 2013 διευθύνει καλλιτεχνικά το Θέατρο Έκφραση, που εδρεύει στα Ιωάννινα. Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις : «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ωρα» (2014&2016), Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης (2015 & 2018), Ματωμένος Γάμος (2016), Δεν Πληρώνω- Δεν Πληρώνω (2017), Θοδωρής ετών 33 μχ (2017), Σκοτεινή Πέτρα (2018-2019), Ρομπέν των Δασών (2020) κ.α.
Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις. Οι δύο τελευταίοι ρόλοι του είναι ο Caveman (μονόλογος) το 2019 σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Γεννατά και ο Γυάλινος Κόσμος (Τομ) το 2020 σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου.
Διδάσκει θεατρική αγωγή σε παιδιά- εφήβους- ενήλικες από το 2013 και έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις με μαθητές όλων των ηλικιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]