Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Ζαλόγγου "ξαναζούν" μέσα από την ψηφιοποίηση των φωτογραφιών...

..........από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Πρέβεζας

Iστορικές στιγμές με φωτογραφίες από τα αποκαλυπτήρια του εμβληματικού μνημείου του Ζαλόγγου το 1961 έχει στη διάθεσή του πλέον το κοινό μετά την ψηφιοποίησή τους από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Πρέβεζας. Την είδηση γνωστοποιεί ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Σπύρος Σκλαβενίτης υπογραμμίζοντας ότι η συλλογή προέρχεται από το αρχείο της Αμαλίας Τσάντη με τη μεσολάβηση του Σπύρου Σουμαλεύρη. Οπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας,ο κ.Σκλαβενίτης τονίζει ότι η γόνιμη αυτή συνεργασία ήρθε συμπτωματικά τη στιγμή που σχεδιάζονται οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.
"Η συλλογή αυτή μας δίνει την ευκαιρία να εμπλουτίσουμε το υλικό που διαθέτουμε για το μνημείο και να οραματιστούμε τη διοργάνωση μιας έκθεσης αρχειακού και φωτογραφικού υλικού αναφορικά με αυτό” τονίζει ο κ.Σκλαβενίτης αναφέροντας λεπτομέρειες για την τελετή των εγκαινίων του 1961. Ο προϊστάμενος των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν.Πρέβεζας απευθύνει πρόσκληση προς τους κατοίκους της Πρέβεζας να συνεργαστούν με την υπηρεσία για την ψηφιοποίηση υλικού σχετικού με το μνημείο του Ζαλόγγου.
Το υλικό αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στη διοργάνωση κάποιας έκθεσης αρχειακού και φωτογραφικού υλικού, είτε εντός είτε και εκτός Πρέβεζας, σε περίπτωση που εξασφαλιζόταν η συνεργασία του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου. Η πρωτοβουλία αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ανάδειξης και προβολής του μνημείου του Ζαλόγγου, του συμβολισμού του και της θυσίας των Σουλιωτισσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]