Ιωάννινα:Κουκλοθέατρο ...για τους μικρούς φίλους από το Πνευματικό Κέντρο

Κουκλοθέατρο Αντράλα
«Μα... Γυρεύοντας με τον Antonio Jimenez de la Salsa»

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Κουκλοθέατρο Αντράλα παρουσιάζουν την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, ώρα 21:00, στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής» μια παράσταση κουκλοθεάτρου με τίτλο:  

«Μα... Γυρεύοντας με τον Antonio Jimenez de la Salsa»

Ο μοναδικός, ανεπανάληπτος, εμπνευστής των γεύσεων, τρομερός chef Antonio Jimenez de la Salsa, έχει γράψει μια συνταγή που είναι μοναδική - και αυτή παρουσιάζει όπου και αν βρεθεί. Τι γίνεται όμως όταν ένας ποντικός του χαλάει τα σχέδια; Θα τα καταφέρει; Μπορούμε να τον βοηθήσουμε;  Μια διαδραστική παράσταση κουκλοθεάτρου που κρύβει πολλές εκπλήξεις! 

Σενάριο: Σωκράτης Παππάς, Δημήτρης "James"  Μπασδάνης
Σύλληψη ιδέας: Αγγελική Γουναρίδη, Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος
Κατασκευή κούκλας – σκηνικών: Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος, Σωκράτης Παππάς
Επιμέλεια μουσικής: Δημήτρης "James" Μπασδάνης 
Ευχαριστίες στους: Βίκυ Βάββα και Γεωργία Κατσούδα
Παραγωγή: Κουκλοθέατρο Αντράλα

Είσοδος ελεύθερη
 
«Το κουκλοθέατρο ανοίγει μπροστά στα μάτια του παιδιού – θεατή, έναν κόσμο δοσμένο σε απόλυτη αναλογία με την πραγματικότητα.
  Το κουκλοθέατρο ως θέαμα επίσης, προσφέρει στο παιδί ερεθίσματα που το εμπλουτίζουν ψυχικά συναισθηματικά, νοητικά, γνωστικά. Παρακολουθώντας μια παράσταση κουκλοθεάτρου ζει μέσα σε συναισθηματική ένταση τη μαγεία και το θαύμα. Βιώνει τη θεατρική σύμβαση, όταν, ξαφνικά οι άψυχες κούκλες ζωντανεύουν. Το παιδί μεταφέρεται σε ένα φανταστικό χώρο, ξεφεύγει από την πραγματικότητα, συμμετέχει, ταυτίζεται, διασκεδάζει, παραδειγματίζεται από τη δράση της κούκλας. 
 Το παιδί πολλές φορές, συμμετέχει στην παράσταση καθορίζοντας και αυτήν την εξέλιξη της ιστορίας, εξωτερικεύει συναισθήματα φόβου, χαράς, λύπης, έκπληξης, ενθουσιασμού. Το κουκλοθέατρο γίνεται ένας χώρος συνδιαλλαγής και επικοινωνίας» (Κουκλοθέατρο Αντράλα). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]