Ιωάννινα:Στους... θησαυρούς του Νησιού η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» [βίντεο]

Το Νησάκι  αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό   της σύντομης επίσκεψης  που πραγματοποίησε χθες στα Ιωάννινα  η πρόεδρος της της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη .
Η κ.Αγγελοπούλου  συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ , την πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου  τον αντιπεριφερειάρχη  με αρμοδιότητα  σε θέματα Πολιτισμού Οδυσσέα Πότση κ.α επιβιβάστηκε στο καραβάκι  νωρίς το απόγευμα και φάνηκε να απολαμβάνει ιδιαίτερα τη σύντομη διαδρομή μέχρι το Νησί .Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Νήσου Νίκος Σιορόκας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Άρης Λιούγκος.
Εκεί  η κ.Αγγελοπούλου  περπάτησε στα γραφικά του σοκάκια και ξεναγήθηκε     στη Μονή Φιλανθρωπηνών  το σημαντικότερο μεταβυζαντινό μοναστήρι των Ιωαννίνων και στο Μουσείο του   Φώτη Ραπακούση .Στη Μονή Φιλανθρωπηνών η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις σημαντικές τοιχογραφίες που χρονολογούνται  στον 16ο αιώνα και αποτελούν έργο κορυφαίων Θηβαίων ζωγράφων, όπως ο Φράγκος Κατελάνος και οι αδελφοί Γεώργιος και Φράγκος Κονταρής.
Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»  έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον    για το μουσείο   του Φώτη Ραπακούση ,ένα μουσείο που στήθηκε με πολύ κόπο και μεράκι ,ένας χώρος που "ζωντανεύει "την ιστορία του Αλή Πασιά  στο νησάκι των Ιωαννίνων.
Μετά το πέρας της ξενάγησης ο κ.Ραπακούσης χάρισε στην κ. Αγγελοπούλου το βιβλίο του Μένιου Σακελλαρόπουλου  "Πικρό Γάλα"  ,ένα βιβλίο που αφορά στη ζωή του    με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»   να υπόσχεται πως θα το διαβάσει όταν χαλαρώσει από το βαρύ πρόγραμμά της ..
Σημειώνεται   στο πλαίσιο της επίσκεψής της στα Ιωάννινα  η κ.Αγγελοπούλου -Δασκαλάκη συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου ,τον Δήμαρχο Ιωαννίνων ,συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση που έγινε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» παρουσία των τοπικών αρχών και εκπροσώπων φορέων της περιοχής  και   ξεναγήθηκε και στο Κάστρο της πόλης   των Ιωαννίνων Αναφερόμενη στην Ηπειρο έκανε λόγο για έναν τόπο που έδωσε τους μεγάλους ευεργέτες και  μία περιοχή που συνυπήρξαν τρεις διαφορετικοί πολιτισμοί αφήνοντας τα αποτυπώματα ενός παρελθόντος που μένει ζωντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]