Σε ισχύ από τις 11 Ιουλίου οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλία Μονολιθίου Πρέβεζας

Σε ισχύ τίθενται από το Σάββατο 11 Ιουλίου οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλία του Μονολιθίου Πρέβεζας οι οποίες εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, έχοντας τη θετική γνωμοδότηση και των υπολοίπων συναρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να επιλυθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην κίνηση πεζών και οχημάτων που δημιουργούνται κατά τους θερινούς μήνες στην περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα  και σύμφωνα με τη Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας, δημιουργούνται δύο παράλληλες με την ακτογραμμή μονής κατεύθυνσης οδοί. Μονοδρομείται η παραλιακή οδός από το κοιμητήριο του Μύτικα έως τη διασταύρωση "Υ" (μήκος 2,1 χλμ περίπου) με φορά προς το νότο, δηλαδή από Κανάλι προς Μύτικα.
Μονοδρομείται ο παράλληλος με την παραλιακή οδό δρόμος (που εφάπτεται του αισθητικού δάσους και του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής), με φορά προς το βορρά δηλαδή από Μύτικα προς Κανάλι.
Ως προς τις κάθετες συνδετήριες οδούς:
Οι 3 από τις 5 κάθετες συνδετήριες οδοί μεταξύ της παραλιακής ζώνης και της παράλληλης (όπου εφάπτεται στο αισθητικό δάσος) μονοδρομούνται εναλλάξ δημιουργώντας τις αντίστοιχες συνδέσεις με τη μορφή εισόδου προς την παραλιακή ζώνη και εξόδου αντίστοιχα, λόγω των στενών διατομών τους. Οι υπόλοιπες παραμένουν αμφίδρομες για τη διευκόλυνση τόσο των προσελεύσεων από βορρά (Κανάλι) και από νότο (Πρέβεζα).
Απαγόρευση στάθμευσης στο σύνολο των εγκάρσιων οδών εντός του αισθητικού δάσους.
Απαγόρευση στάθμευσης στην παραλιακή οδό ανά τμήματα.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα έχουν ισχύ από 1η Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνο Ακρίβη το Μονολίθι αποτελεί κύριο τουριστικό πόλο της Πρέβεζας κατά τη θερινή περίοδο με υψηλή επισκεψιμότητα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα λόγων της άναρχης και οχλούσας στάθμευσης καθ΄όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]