ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Αριστερή Παρέμβαση Στα Γιάννενα:Kινητοποίηση την Παρασκευή Για Την Κατάργηση Του Αντιπεριβαλλοντικού Νόμου

Η κυβέρνηση δεν δίστασε, ενώ η κοινωνία είχε μπει στην πρωτόγνωρη περιπέτεια του κορωνοϊού και οι πολιτικές, συνδικαλιστικές και κινηματικές δράσεις επιδιώχτηκε να μπουν στο γύψο, η ίδια να ψηφίσει νόμο που στο όνομα της «ανάπτυξης» και των επενδύσεων λεηλατεί φύση και δημόσιο χώρο.
Ο χαρακτήρας του αντιπεριβαλλοντικού νόμου είναι φανερός από το πρώτο ακόμα κεφάλαιο «Απλοποίηση περιβαλλοντικής αδειοδότησης», όπου τα χατήρια των «επενδυτών» για fast track εγκρίσεις των έργων τους διευκολύνονται. Αφού ξεπούλησαν λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους (αυτοί και οι προκάτοχοί τους) ξεπουλάνε με το νέο νόμο τα βουνά, τις θάλασσες, κάθε σπιθαμή γης και ανάσας μας. 
Στην κυβέρνηση της ΝΔ ούτε άκουσαν, ούτε έμαθαν κάτι από τους ειδικούς επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο. Έρευνες ήδη από το 2008, αποδεικνύουν ότι όλο και περισσότερο ασθένειες συνδέονται με τις περιβαλλοντικές αλλαγές και την οικονομική εκμετάλλευση της φύσης από το κεφάλαιο.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη και ο αδηφάγος χαρακτήρας της περιορίζει ή και καταστρέφει δραματικά τα οικοσυστήματα και τα είδη τους που για να επιβιώσουν, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να καταφύγουν σε νέες εστίες μεταφέροντας και νέους ιούς. 
Για την κυβέρνηση της ΝΔ προέχει να ολοκληρώσει την πολιτική εξυπηρέτησης του κεφαλαίου, που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τους περιβαλλοντοκτόνους νόμους που έχουν ψηφίσει. Εντείνουν την εμπορευματοποίηση των δασών και της γης, διευκολύνουν την ανεξέλεγκτη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, ξένων και ντόπιων, ιδιαίτερα στα λεγόμενα «πράσινα πεδία» όπως η ενέργεια (Βιομηχανικά Πάρκα Αιολικής Ενέργειας, εξορύξεις, κλπ).
Οι νόμοι καταργούνται στο δρόμο με αγώνες. Αξίζει να αγωνιστούμε όλες/οι ενάντια στην καταστροφή συντονισμένοι με όλα τα αντίστοιχα κινήματα σε όλη τη χώρα. Από το Ελληνικό μέχρι τη Χαλκιδική, από τα Αγραφα την Οίτη και το Βέρμιο, από το Μέτσοβο μέχρι τα νησιά να υψώσουμε τείχος απείθαρχο απέναντι στη λεηλασία της Φύσης, απέναντι στη λεηλασία της ίδιας μας της Ζωής.
Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για να καταργηθούν όλοι οι καταστροφικοί νόμοι για το περιβάλλον, που παραδίδουν βορά στην κερδοφορία του κεφαλαίου τους φυσικούς πόρους, τη γη, τις πόλεις, τους οικισμούς, τη ζωή των ανθρώπων και των άλλα έμβιων όντων.
Καλούμε όλες/ους στην κινητοποίηση την Παρασκευή 5 Ιουνίου έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου στις 7μμ
Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]