Αυτά είναι τα έργα που έχει στα σκαριά ο Δήμος Ιωαννιτών

Η Οικονομική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να προχωρήσει στη δημοπράτηση νέων έργων.
«Παρά τις δυσκολίες του προηγούμενου διαστήματος εξ αιτίας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων η Δημοτική Αρχή προχωρά βήμα βήμα στην υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος έργων που έχει εγκρίνει το Δημοτικό μας Συμβούλιο.
Ήδη έργα εκτελούνται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και ακόμη περισσότερα θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα», υπογράμμισε  σήμερα  ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.
Τα έργα που θα δημοπρατηθούν είναι:
- Η  δεύτερη φάση της κατασκευής έργων υποδομής σε περιοχές επέκτασης της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων. Πρόκειται για μία παρέμβαση 180 χιλιάδων ευρώ που αφορά στην κατασκευή, βελτίωση και αναβάθμιση των οδών Γκούρας και Θουρίων από την Παπαναστασίου μέχρι και τη Νικοπόλεως στην Βρυσούλα Ιωαννίνων.
- Το δεύτερο έργο έρχεται από τον συμμετοχικό προϋπολογισμό του 2018 και αποτελούσε πρόταση των κατοίκων που είχε κατατεθεί προ διετίας. Σήμερα γίνεται πράξη. Αφορά στην ανάπλαση και την διαμόρφωση χώρου που βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο των Αμπελοκήπων. Πρόκειται για έναν αναξιοποίητο χώρο στους 12 Αποστόλους, στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου,  Μακρυγιάννη και Παπατούκα. «Στηριζόμενοι στην πρόταση των πολιτών και σύμφωνα με την μελέτη της υπηρεσίας θα προχωρήσουμε στον καθαρισμό του χώρου, στην ανάπλασή του, στην διαμόρφωση προσβάσεων ΑΜΕΑ, σε φυτεύσεις και τοποθέτηση καθιστικών», τόνισε ο κ. Αρλέτος.
- Το τρίτο έργο με προϋπολογισμό 250 χιλιάδες ευρώ αφορά σε παρεμβάσεις για την υγρομόνωση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου. Με το έργο αυτό θα γίνει σειρά εργασιών ώστε να επιλυθούν πολύ σοβαρά προβλήματα του κτιρίου και να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία του.
Τέλος είναι έτοιμο και θα εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ένα πολύ σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των υποδομών.
Πρόκειται για την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση οδών στη Βρυσούλα, τον Βοτανικό και την Κιάφα με προϋπολογισμό 619 χιλιάδες ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της οδού Μπέγκα στην Κιάφα, την ολοκλήρωση τμήματος της Ρόζας Ιμβριώτη και της Αγίας Παρασκευής στην Βρυσούλα, την ολοκλήρωση της οδού Μαρίας Κάλλας στον Βοτανικό, την κατασκευή τμήματος της οδού Κατίνας Παξινού και της οδού Κανελλοπούλου στο Βοτανικό.
«Μεθοδικά και με πρόγραμμα προχωρούμε ώστε να επιλύσουμε προβλήματα, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και να δώσουμε στον πολίτη όσα δικαιούται», κατέληξε ο κ. Αρλέτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]