ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα-Βατόπουλος: Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες

«Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες» τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (03/06) στον ΣΚΑΪ, από την άλλη, όπως ανέφερε, δεν υπάρχει κάνεις σώφρον που να λέει ότι τα σύνορα δεν πρέπει να ανοίξουν.
Παράλληλα, τόνισε πως ναι μεν υπάρχει ο κίνδυνος, αλλά «πρέπει να στήσουμε ένα σύστημα ώστε να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο». Γι' αυτό όπως σημείωσε, «έχουμε διάφορα όπλα όπως το τεστ στα σύνορα στους εισερχόμενους τουρίστες, που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους καθώς και το σύστημα επιτήρησης και γρήγορης διάγνωσης τυχόν κρουσμάτων και απομόνωσης».

Συγκριτικά με την γρίπη, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε πως ο ιός του κορονοϊού μειώνεται διαφορετικά από ότι της γρίπης, δίνοντας ως παράδειγμα την Αίγυπτο που έχει πολλά κρούσματα ενώ έχει ζέστη. «Δεν υπάρχει ταύτιση γρίπης με κορονοϊό» αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για πιθανό δεύτερο κύμα κορονοϊού, τόνισε πως «πιστεύω πως κάνοντας όλη αυτή την προσπάθεια με έγκαιρη διάγνωση και τα τεστ στα σύνορα, δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]