ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Απάντηση του παραρτήματος Ηπείρου Ιονίων Νήσων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σε καταγγελία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ- ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ  ΤΟΥ  ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με έκπληξη η Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.) του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου –Νήσων είδε στα ΜΜΕ ανακοίνωση του νέου μέλους της, κ. Δημήτριου Μπακόλα - εκπρόσωπου της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γεωτεχνικών, στην οποία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος κατηγόρει την Δ.Ε. του Παραρτήματος ως «επικίνδυνη για το περιβάλλον», ότι «έχει παραπέμψει τη συζήτηση για την έρευνα & εξόρυξη υδρογονανθράκων με ευθύνη των παρατάξεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις καλένδες» και «ότι απέφυγε συνειδητά να τοποθετηθεί για το νέο περιβαλλοντοκτόνο νόμο της κυβέρνησης». 
Προς αποκατάσταση της αληθείας, και αφού πρώτα καλωσορίσουμε τον κ. Δημήτριο Μπακόλα στη Δ. Ε. του Παραρτήματος, τον ενημερώνουμε ότι:
1. Στις 2 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων Κλάδων του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου –Νήσων (Όργανο Διοίκησης) στην οποία συζητήθηκε το θέμα για την έρευνα & εξόρυξη υδρογονανθράκων και ύστερα από σχετική πρόταση της παράταξης του κ. Μπακόλα, ομόφωνα αποφασίστηκε η Δ.Ε. να αναλάβει την πραγματοποίησή έκτακτης Συνέλευσης Αντιπροσώπων Κλάδων με μοναδικό θέμα συζήτησης  την έρευνα & εξόρυξη υδρογονανθράκων, τον Απρίλιο 2020.
Η Συνέλευση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των έκτακτων μέτρων που επιβλήθηκαν από την Πολιτεία για την αποφυγή μετάδοσης του κορωναϊού COVID-19.
2. Η παράταξη του κ. Μπακόλα έφερε προς ψήφιση στη Συνέλευση Αντιπροσώπων Κλάδων, ψήφισμα με θέμα : «ΨΗΦΙΣΜΑ 1 ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΗΠΕΙΡΟΥ – ΝΗΣΩΝ (2-12-2019) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ – ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ» το οποίο ύστερα από διεξοδική συζήτηση μεταξύ των μελών της Συνέλευσης δεν υπερψηφίστηκε. 
3. Όσον αφορά στον περιβαλλοντικό Νόμο της κυβέρνησης έχουν αποσταλεί με το    αρ. 1770/4-5-2020 έγγραφο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων οι σχετικές απόψεις και παρατηρήσεις του Επιμελητηρίου, όπως εκφράστηκαν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Σπυρίδωνα Μάμαλη στη σχετική συζήτηση ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για τη συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις». 
Καλό λοιπόν είναι ο συνάδελφος πριν στείλει τις ανακοινώσεις του στον τύπο, να ενημερώνεται και να θέτει τα θέματα προς συζήτηση στη Δ.Ε. πριν προχωρήσει σε καταγγελίες ενός Οργάνου, μέλος του οποίου είναι και ο ίδιος. Κυρίως όμως οφείλει να γνωρίζει ότι το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είναι επιστημονικός σύμβουλος της Πολιτείας και όχι κομματική οργάνωση και οι θέσεις του για τα διάφορα θέματα που αφορούν τους γεωτεχνικούς κλάδους διαμορφώνονται κυρίως με επιστημονικά κριτήρια μετά από αποφάσεις  των Οργάνων Διοίκησής του.
Ελπίζουμε τέτοιες συμπεριφορές οι οποίες διαιρούν τον Γεωτεχνικό Κλάδο να εκλείψουν στο μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]