Κορωνοϊός:Μείωση της πιθανότητας διασωλήνωσης και θνητότητας ...έδειξε η χορήγηση Κολχικίνης


Μειωμένη πιθανότητα να διασωληνωθούν  ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό  έδειξε ηχορήγηση Κολχικίνης ,σύμφωνα με πολυκεντρική έρευνα που διεξήχθη στη χώρα μας.
Οπως ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας GRECO-19 στο Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων ,ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης ,το ότι μείωσε τους δείκτες φλεγμονής ήταν ένα ενθαρρυντικό στοιχείο αλλά το πιο σημαντικό εύρημα ήταν ότι η παράλληλη χορήγησή της ως συμπληρωματική  φαρμακευτική  αγωγή μείωσε το ποσοστό των ασθενών που χρειάστηκε να διασωληνωθούν .
Συγκεκριμένα ,από τους 105 ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη οι 55 έλαβαν συμπληρωματικά Κολχικίνη.
Σε αυτή την ομάδα ,όπως είπε ο καθηγητής ,μόνο ένας δοασωληνώθηκε  ενώ από την ομάδα που δεν έλαβαν Κολχικίνη και ακολούθησαν την κλασσική θεραπεία  διασωληνώθηκαν 7. 
Η Κολχικίνη είναι ένα φθηνό φάρμακο με αντιφλεγμονώδη δράση που χρησιμοποιείται σε διάφορες παθήσεις  μεταξύ άλλων και στην περικαρδίτιδα.
"Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν εριορίζεται η πιθανότητα να νοσήσει κάποιος όταν το φάρμακο χορηγηθεί προληπτικά με τα πρώτα ήπια συμπτώματα ,με τους επιστήμονες και διάφορες μελέτες να διερευνούν αυτό το ενδεχόμενο .Το αν μπορεί να χορηγηθεί και να δράσει αποτελεσματικά στην αρχή της νόσου θα το γνωρίζουμε το φθινόπωρο" σημείωσε ο καθηγητής.
Ο κ.Γαργαλιάνος ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι αν αποδειχθεί ότι το συγκεκριμένο φάρμακο είναι αποτελεσματικό από την αρχή της νόσου ανοίγει και το ενδεχόμενο της προληπτικής χορήγησής του σε ειδικές  πληθυσμιακές ομάδες ,όπως οι υγειονομικοί ,ως προφυλακτική αγωγή .
πηγή πληροφοριών Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]