Γ.Βρούτσης:Στις 9 Ιουλίου τα αναδρομικά των επικουρικών οκτώ μηνών

Ο υπουργός Εργασίας είπε πως το Σεπτέμβριο προγραμματίζεται να καταβληθεί η νέα κύρια σύνταξη για συνταξιούχους με 30 έτη και μια μέρα εργασίας
«Στις 9 Ιουλίου, θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων οκτώ μηνών σε περίπου 250.000 συνταξιούχους, νωρίτερα απ' ό,τι ήταν προγραμματισμένο». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, που σημείωσε ότι το Σεπτέμβριο προγραμματίζεται να καταβληθεί η νέα κύρια σύνταξη, που αφορά τους συνταξιούχους με 30 έτη και μία ημέρα εργασιακού βίου, με βάση τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως το Σεπτέμβριο η καταβολή της σύνταξης στους εργαζόμενους συνταξιούχους θα γίνει με το νέο τρόπο και με αναδρομικά από την 1η Μαρτίου και μετά και συμπλήρωσε ότι για τον Οκτώβριο προγραμματίζεται η καταβολή των αναδρομικών κύριων συντάξεων 12 μηνών.

«Εντός του Ιουλίου, θα γίνει η εφαρμογή και η υλοποίηση της ψηφιακής σύνταξης ‘ΑΤΛΑΣ’, ενώ, στο τέλος του Ιουλίου, για πρώτη φορά, θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις σε διακριτούς λογαριασμούς» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]