ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

ΕΟΔΥ:Σε ποιες ομάδες πληθυσμού ξεκινούν από αύριο τα τεστ κατ'οίκον

Αύριο ξεκινάνε οι κινητές ομάδες υγείας στην Αθήνα και εκτός Αθηνών. Σε ε μικρό χρονικό διάστημα, από την στιγμή που το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα, εγκρίθηκε, ξεκινάει αύριο η φάση υλοποίησης του,όπως είπε ο υφυπουργός Υγείας κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό . Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
"Θέλω να είμαι σαφής, δεν θα περιμένει ο κόσμος στο σπίτι του να του χτυπήσουν το κουδούνι ή να τον πάρουν
τηλέφωνο.

Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι δίνουμε προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και οι κινητές ομάδες αυτές θα ξεκινήσουν δίνοντας έμφαση σε σε κλειστές δομές όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες και ειδικές δομές, όπως είναι οι προγεννητικές δομές, όπως είναι οι φυλακές, τα γηροκομεία και από κει και πέρα θα εξελίσσεται το πρόγραμμα που αφορά την επιδημιολογική επιτήρηση.

Θα γίνεται έλεγχος, μοριακός έλεγχος ανίχνευσης του κορωνοϊού και σε δεύτερο χρόνο θα, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων.

Άρα οι κινητές ομάδες αυτές στόχο έχουν να προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και να βοηθήσουν  στην επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου.

Να πω ότι η μάχη δεν έχει τελειώσει, ο πόλεμος δεν έχει κερδηθεί, επομένως είμαστε σε ετοιμότητα, είμαστε σε επαγρύπνηση προκειμένου να δούμε την διασπορά της νόσου και πως επιδημιολογικά από δω και πέρα συμπεριφέρεται η νόσος στο σύνολο του πληθυσμού."είπε ο υφυπουργός .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]