Καταγγελία των εκλεγμένων με την ΠΚΣ στο ΠΤΔΕ στη ΔΑΠΝΔΦΚ για το ζήτημα της εξεταστικής και του ανοίγματος των σχολών

Άκουσον Άκουσον! Η πρώτη δύναμη στο ΦΣ του ΠΤΔΕ Ιωαννίνων και κυβερνητική παράταξη, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εμφανίστηκε μετά από 2 μήνες καραντίνας για να θέσει τα δικά της αιτήματα – προτάσεις. Η συγκεκριμένη δύναμη, πιστή στην κυβερνητική προπαγάνδα, πιστή στο να τα ρίχνει όλα στην ατομική ευθύνη και στους φοιτητές έκανε την εμφάνιση της σε ΔΣ που πραγματοποιήθηκε σήμερα ηλεκτρονικά μετά από κάλεσμα των εκλεγμένων με την ΠΚΣ, για τα οξυμένα ζητήματα που προκύπτουν με το άνοιγμα των σχολών και για το ζήτημα της εξεταστικής, καθώς είναι αυτό που απασχολεί το σύνολο των φοιτητών αυτή την περίοδο. ( ΕΔΏ η πρόταση που κατέβασε στο ΔΣ η ΠΚΣ https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScbJDaQdQunV9Aayvisv-R57TV5_D7Gu3a0tfz-BZ44VhDKOw/viewform
Παρακάτω μερικά από τα μαργαριτάρια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:
1) «Ψηφίζουμε ΛΕΥΚΟ γιατί είναι της ΠΚΣ». Τα λόγια εδώ είναι περιττά….

2) Για το ζήτημα των πρακτικών θεώρησε το ζήτημα αμελητέο καθώς «πολύ απλά μπορούν να αναπληρωθούν και έχει υπάρξει ενημέρωση από τον καθηγητή». Στην παρούσα φάση πολλά παιδιά ανησυχούν για το ζήτημα των πρακτικών καθώς είναι υποχρεωτικές και το Τμήμα δεν έχει βγάλει κάποια απόφαση και σχέδιο για το πως και αν θα γίνουν οι πρακτικές. Η λογική του καθησυχασμού μόνο επικίνδυνη μπορεί να είναι για εμάς και για το μέλλον μας.

3) Δεν είχε καμία ενημέρωση για τις απουσίες στα μαθήματα, οπότε δεν υπερασπίστηκε και τη θέση εκατοντάδων παιδιών για να ΜΗΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ παρουσιολόγιο στα ηλεκτρονικά μαθήματα.

4) Για το ζήτημα των συγγραμμάτων η παράταξη της ‘’ευθύνης’’ είπε: «Τα συγγράμματα θα ξεκινήσουν από αύριο, αλλά δεν είναι και απαραίτητα τώρα αφού δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει η εξεταστική». Το ζήτημα των συγγραμμάτων είναι ζήτημα συνολικής μόρφωσης των φοιτητών κι όχι απλά ενός διαβάσματος χρησιμοθηρικής γνώσης. Κι όσο θα εμπλέκονται επιχειρηματικοί όμιλοι μέσα στα Πανεπιστήμια τόσο θα βρίσκουμε εμπόδια. Έχουμε πρόσφατα παραδείγματα και από το 2018 που παρ’ ολίγο να μην πάρουμε τα συγγράμματά μας λόγω χρεών του Υπουργείου. Την επιχειρηματική δραστηριότητα όμως η ΔΑΠ την ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΕΙ και με τα 2 χέρια!!!

5) «Είναι ιδιώτης το ΚΤΕΛ, αν δεν έχει να πληρώσει περισσότερο προσωπικό δεν θα βάλει παραπάνω λεωφορεία. Απλά τα πράγματα». Σαφώς, είναι πολύ απλά! Από τη μια, αυτοί  που κερδοσκοπούν βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία μας και των εργαζομένων κι από την άλλη όλοι εμείς που πρέπει να βάλουμε ΞΑΝΑ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μετακινηθούμε και να είμαστε στοιβαγμένοι σαν τις σαρδέλες! Δυο κόσμοι… Όντως, πολύ απλά!


6) «Τα παιδιά που δεν έχουν ηλεκτρονικά μέσα να απευθυνθούν με κάποιον τρόπο στον καθηγητή για να λυθεί». Το σύγχρονο και ρεαλιστικό ΣΗΜΕΡΑ, το 2020, είναι ΟΛΟΙ οι φοιτητές να έχουν ΔΩΡΕΑΝ υλικοτεχνικό εξοπλισμό και γρήγορο ίντερνετ, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους! Πολύ απλά….

7) «Ποιος θα τους φέρει τους γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους στο Πανεπιστήμιο και στις Εστίες; Γιατί να έρθουν αυτοί; Ποιος θα τους πληρώνει; Με τι λεφτά; Τρελαθήκαμε;». Μάλλον η τρέλα δεν πάει στα βουνά, αλλά στη στρατηγική της ΔΑΠ. Γιατί είναι όντως τρέλα να υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό που θα μπορεί να ελέγχει και να εξετάζει τη διασπορά του ιού. Γιατί είναι όντως τρέλα να υπάρχουν Ψυχολόγοι ώστε να μπορούν να βοηθήσουν συμφοιτητές μας με ιδιαίτερα προβλήματα, ειδικά αυτή την περίοδο. Είναι όντως τρέλα να διορίσει γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό για να προστατεύσουμε την υγεία μας! Που θα τα βρει; Ας τα πάρει από τις ιδιωτικές κλινικές που τους χάρισε 30 εκ. , από τους καναλάρχες που τους έδωσε 11 εκ.!!!

8) «Τι ιδιαίτερη φροντίδα χρειάζονται οι επί πτυχίω φοιτητές και οι τελειόφοιτοι; Δεν το καταλαβαίνω…». Τα λόγια περιττά κι εδώ…

9) Ακόμα και για το επίδομα ενοικίου που έταξε η κυβέρνησή τους, η ΔΑΠ κάνει την πάπια. Δεν παίρνει θέση στο αίτημα των λαϊκών οικογενειών ώστε να δοθεί έκτακτο επίδομα στέγασης στους φοιτητές για τους μήνες που τα ΑΕΙ βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας.

Είναι η ώρα ο καθένας από εμάς να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Είναι η ώρα τώρα να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτούς που είναι υπερασπιστές μιας πολιτικής που η υγεία είναι εμπόρευμα. Να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτούς που υπερασπίζονται την πολιτική που λέει ότι το κέρδος είναι πάνω από οποιαδήποτε άλλη ανάγκη.

Τον εχθρό τον ξέρουμε. Είναι ορατός. Αρκετά ματώσαμε εμείς και οι οικογένειες μας για την κρίση τους, για την ανάπτυξή τους. Δεν θα πληρώσουμε ούτε για τις επιπτώσεις της πανδημίας. Οι  ρεαλιστικές προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που καυχιέται γι’ αυτές, σταματούν εκεί που αρχίζει να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας. Γιατί ρεαλισμός δεν είναι οι παραπάνω τοποθετήσεις.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη μόρφωση, αξιοποίηση ΔΩΡΕΑΝ όλων των τεχνολογικών μέσων, για δουλειά με δικαιώματα, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, για ένα Πανεπιστήμιο στο ύψος των αναγκών μας!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΙΤΗΤΗ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ! ! !
Δεν πάμε πίσω από τις ανάγκες μας ! Τώρα μέτρα για μη χαθεί το  εξάμηνο, η εξεταστική, η πρακτική μας! Να εξασφαλιστούν οι κατάλληλοι όροι για να διεξαχθούν !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]