ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ: «Η απλή αναλογική ευλογία και κατάρα»


Το σύστημα της απλής αναλογικής που ίσχυσε για την ανάδειξη της Δημοτικής Αρχής τον περασμένο Μάιο έδωσε τη δυνατότητα σε παρατάξεις όπως τα «Γιάννενα Τώρα» να μετέχουν στη διαμόρφωση της Δημοτικής Αρχής. Έδωσε, δηλαδή, την ευκαιρία στους απλούς δημότες να ακουστεί η φωνή τους και να μετέχουν στη διοίκηση χωρίς να λειτουργούν ως φερέφωνα κομμάτων και να ετεροκατευθύνονται από κομματικούς ταγούς. 

Αυτό, λοιπόν, το σύστημα της απλής αναλογικής προσφέρει τη δυνατότητα στον κάθε εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο να μετέχει επίσης στη Δημοτική Αρχή και στη διαμόρφωση του σχεδιασμού του μέλλοντος του Δήμου. Αποτελεί δυστύχημα για το Δήμο Ιωαννιτών το γεγονός ότι δημοτικοί σύμβουλοι, που ανήκουν σε υποτιθέμενες προοδευτικές παρατάξεις, υποτάσσονται στη βούληση και στη γραμμή που επιβάλλουν οι επικεφαλής τους, πράγμα που καταστρατηγεί τις αρχές της δημοκρατίας. Πόσο δημοκρατικό, λοιπόν, είναι να ακολουθούν τις επιταγές του «ηγέτη» χωρίς το περιθώριο αμφισβήτησης της «αυθεντίας» εκείνου που οδήγησε την παράταξη στις εκλογές; 

Όσον αφορά την παράταξη «Γιάννενα Τώρα», ασφαλώς και μένει πιστή στις αρχές της δημοκρατίας και στις αξίες που διαμορφώθηκαν από την πρώτη στιγμή του σχηματισμού της. Στη σημερινή Δημοτική Αρχή μετείχαμε καθώς συμφωνήθηκαν οι τρεις άξονες συνεργασίας σε σημαντικά ζητήματα του Δήμου: τη λίμνη, την καθαριότητα και τα δημοτικά τέλη. Η αρχή για τη μείωση των δημοτικών τελών και τη συνακόλουθη ελάφρυνση των δημοτών έγινε ήδη από τον περασμένο Νοέμβρη και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε δυναμικά για περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών και ασφαλώς για τη μείωση και των τιμολογίων της ΔΕΥΑΙ. Επίσης, ομάδες εργασίας της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» επεξεργάζονται θέματα και προτάσεις για τη λίμνη και την καθαριότητα, τα οποία επίσης ευελπιστούμε ότι θα ευοδωθούν.

Με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον εργαζόμαστε προσηλωμένοι στο στόχο για ένα καλύτερο αύριο σ’ αυτή την πόλη, σ’ αυτό τον Δήμο, και καλούμε τις πραγματικά προοδευτικές και αδέσμευτες από συμφέροντα φωνές να συστρατευτούν μαζί μας. 

19/05/2020
Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]