ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας:Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας


Δεν θα επιτρέψουμε στον διοικητή του νοσοκομείου και στην  διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας να σπείρουν τον φόβο στους εργαζομένους του Νοσοκομείου

Μαχητική και μαζική ήταν η παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν  σήμερα ο σύλλογος εργαζομένων μαζί με εκπροσώπους  σωματείων από την Πρέβεζα, την Λευκάδα, την Άρτα, την Ηγουμενίτσα και τα Γιάννενα, στον διοικητή του νοσοκομείου Σκανδάλη Δημήτριο και στην διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας Αραβανή Αικατερίνη.

Απαίτησαν να ανακληθούν  άμεσα πίσω οι αποφάσεις καρατόμησης της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων, ενός ακόμα μέλους του ΔΣ και δύο μελών του συλλόγου εργαζομένων. Καρατομήσεις που αποτελούν ξεκάθαρες διώξεις των πρωτοπόρων μελών του σωματείου που το προηγούμενο διάστημα δεν ανταποκρίθηκαν στα πολλαπλά καλέσματα υποταγής του Διοικητή και της Διευθύντριας.

Η αποστροφή του διοικητή απέναντι στους ταξικούς συνδικαλιστές και τα ταξικά συνδικάτα, φάνηκε εξ΄αρχής από το γεγονός πως προσπάθησε να αρνηθεί τον διάλογο, επικαλούμενος ότι «δεν έχουμε κλείσει ραντεβού μαζί του». Όταν στην συζήτηση που ακολούθησε αποδείχτηκε η γύμνια των επιχειρημάτων του, που βασίζονταν μονότονα στο ότι «έλκει την εξουσία του από την κυβέρνηση» προσπάθησε να σκηνοθετήσει επεισόδιο συμπλοκής με τους παρευρισκομένους,  πέφτοντας πάνω τους, φωνάζοντας στον υπάλληλο security να καλέσει την αστυνομία διότι οι  συνδικαλιστές επιχειρούν να τον προπηλακίσουν, Τόση αθλιότητα και γελοιότητα!

Η εποχή της «κουκούλας» και του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ξανάρχεται στο Γ.Ν.Πρέβεζας.

Πιο αποκαλυπτική ήταν η στάση της διευθύντριας Αραβανή Αικατερίνης, η οποία  αποδέχτηκε χωρίς καμιά ηθική και υπηρεσιακή αναστολή, ότι οι εισηγήσεις της για την υπηρεσιακή ανικανότητα των καρατομημένων προϊσταμένων βασίστηκαν σε προφορικές, ανώνυμες καταγγελίες πολιτών και εργαζομένων και ότι δεν υπάρχει ούτε μια γραπτή αναφορά. Δήλωσε ότι  το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και οι στημένες ακροάσεις αξιολόγησης των εργαζομένων είναι δικαίωμα της Διοίκησης και ότι η ίδια θα συνεχίσει να αξιοποιεί τους πραγματικούς ή επινοημένους κουκουλοφόρους για την βελτίωση της υπηρεσίας της, όσο η διοίκηση την εντέλλει γι ΄αυτό.

Αντεπιτέθηκε μάλιστα λέγοντας ότι η δράση του σωματείου  δεν «επέτρεψε» στην πλειοψηφία των υφισταμένων της να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, αποκαλύπτοντας τι την ενοχλεί. Η απήχηση της δράσης του σωματείου και η αδυναμία της να πείσει για το αντίθετο τους υφισταμένους της.

Τι κι αν η εκβιαστική αξιολόγηση Γεροβασίλη έγινε με τον πιστόλι στον κρόταφο των προϊσταμένων και έχει ως στόχο την προσαρμογή των νοσοκομείων και των υγειονομικών στην μέγγενη της οικονομικής βιωσιμότητας; Ti κι αν  το Γ.Ν.Πρέβεζας με την τεράστια υποστελέχωση δεν δέχτηκε μέσα στην πανδημία του κορωναϊού ούτε την ελάχιστη ενίσχυση σε προσωπικό; Ti κι αν οι υγειονομικοί του Γ.Ν.Πρέβεζας παλεύουν εδώ και μια δεκαετία σε άθλιες συνθήκες και ταυτόχρονα απέκρουσαν όλες τις επιθέσεις των κυβερνήσεων για συρρίκνωση και κλείσιμο του νοσοκομείου ;

Αποκαλύφτηκε περίτρανα ότι ο μόνος προμελετημένος στόχος τους είναι να σπείρουν τον φόβο στους εργαζομένους για να περάσουν δια πυρός και σιδήρου τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης στον χώρο της Υγείας. Ξέρουν ότι η επόμενη μέρα της βαθιάς οικονομικής κρίσης που θα φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων και της στρατιά ανέργων χρειάζεται από ΤΩΡΑ την εξοικείωση με τον «βούρδουλα» και τον φόβο.

Πολλά αποκαλύφθηκαν σήμερα, αλλά έμαθε κάτι και ο επιτελικός μηχανισμός του νοσοκομείου Πρέβεζας. Έμαθε πως το νοσοκομείο Πρέβεζας το κράτησε ανοιχτό και δεν μπήκε λουκέτο, η  αυταπάρνηση των εργαζομένων και η αγωνιστική τους δράση όλη την προηγούμενη 10ετία και δεν υπάρχει περίπτωση να σκύψουν το κεφάλι μπροστά σε φυτευτούς διοικητές και φυτευτές διευθύντριες νοσηλευτικής υπηρεσίας που προκειμένου να κρατήσουν την καρέκλα τους δεν διστάζουν να υπηρετήσουν τα πιο βρώμικα σχέδια χτυπήματος εργαζομένων .

Μας δίνει κουράγιο και δύναμη για την συνέχεια,  η μεγάλη και άμεση  ανταπόκριση δεκάδων συνδικάτων που δημοσιεύσανε σε όλη την Ελλάδα αποφάσεις συμπαράστασης και απαίτησης να ανακληθούνε οι καρατομήσεις-διώξεις, όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ, Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Άρτας, ο Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Λευκάδας, Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Κέρκυρας, ο Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Θριασίου, ο Σύλλογος εργαζομένων ΠΓΝΗρακλείου, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο Άρτας, το Εργατικό Κέντρο Βόνιτσας –Λευκάδας, το Εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας, , ο Σύλλογος ΟΤΑ Ηγουμενίτσας, ο Σύλλογος ΟΤΑ Πρέβεζας, το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας, η ΕΛΜΕ Πρέβεζας, το Σωματείο Οικοδόμων Πρέβεζας , το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πρέβεζας, η Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Πρέβεζας.

Καλούμε τα σωματεία και εργατικά κέντρα της περιοχής, τους εργαζόμενους, τους άνεργους τον λαό της Πρέβεζας, αύριο στην απεργιακή συγκέντρωση στο νοσοκομείο στις 12:00μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]