ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Νέα δημοσκόπηση δείχνει πως 8 στους 10 διαφωνούν με άνοιγμα δημοτικών σχολείων

Νέα δημοσκόπηση δίνει σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τη δημοσκόπηση της Opinion Poll, η οποία ωστόσο αναδεικνύει ένα άλλο ενδιαφέρον ποιοτικό χαρακτηριστικό, ότι η ανησυχία για τον κορωνοϊό παραμένει καθώς το 77% των πολιτών διαφωνεί με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε 7-9 Μαϊου, το 82% δηλώνει ικανοποιημένο από την συνολική στάση του πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ εμφανίζεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με 69% με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στο 28%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 40,2% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ με την ψαλίδα να βρίσκεται στο 20,2%. Τα άλλα κόμματα εμφανίζουν οριακές μειώσεις των ποσοστών τους, με το ΜΕΡΑ 25 να έχει οριακή άνοδο.

Το ΚΙΝΑΛ 4,5%, το ΚΚΕ στο 5%, Ελληνική Λύση 4% και ΜΕΡΑ 25 3%.

Εναντίον του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων είναι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, καθώς το 77% απαντά όχι, ενώ το 23% ναι.

Πολύ καλή άποψη δείχνουν να έχουν οι πολίτες για τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό δημοφιλίας που φτάνει το 88%.

Τέλος, την επιβολή των ποινών που προβλέπονται για τους συνωστισμούς σε πλατείες και αλλού στηρίζει η πλειοψηφία των πολιτών που απάντησαν στις ερωτήσεις για τη δημοσκόπηση (74%).
πηγή madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]