Ιωάννινα:Eπίσκεψη Τζούφη σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και "Χατζηκώστα"

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη, όπου συναντήθηκε με τις διοικήσεις και εκπροσώπους του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια τη επίσκεψης, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από το διοικητή του «Χατζηκώστα» πως στο κτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τη διαλογή και φιλοξενία ύποπτων κρουσμάτων από τον κορονοϊό. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου τόνισαν για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με το διοικητή και τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Νικόπουλο. Οι προμήθειες σε υλικά προσωπικής προστασίας είναι ικανοποιητικές και υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ. Ωστόσο, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις καταγράφονται από το υπουργείο Υγείας στις εγκρίσεις προσλήψεων επικουρικού προσωπικού, ενώ μείζον πρόβλημα αποτελεί η λήξη στις 14 Απρίλη των συμβάσεων του προσωπικού γενικών καθηκόντων, με το νοσοκομείο να ζητά την κάλυψη 50 θέσεων και μέχρι σήμερα να έχουν εγκριθεί μόνον 8.

Σημαντικό επίσης ζήτημα είναι πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που εμφανίζονται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, καταγράφεται αυξημένος αριθμός προσλήψεων σε περιοχές αρμοδιότητες της 6ης ΥΠΕ. Όμως ο αριθμός των εγκρίσεων για τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων είναι αναντίστοιχα μικρότερος, δεδομένου ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αποτελεί κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊό.

Επίσης, στη συζήτηση τέθηκε η άμεση ανάγκη δημιουργίας ενός θεσμικού οργάνου διαχείρισης υγειονομικών θεμάτων που αφορούν προσφυγικούς πληθυσμούς και τις κοινότητες Ρομά στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Τέλος, η Μερόπη Τζούφη συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, οι οποίοι έθιξαν το ζήτημα της καλύτερης διαχείριση των υλικών, ώστε να μην αναγκάζονται να προμηθευτούν μόνοι τους τα απαραίτητα μέσα προσωπικής προστασίας. Επιπρόσθετα, επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείου με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]