Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα και η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο για το κλείσιμο του μώλου και του Φρόντζου

Κοινή ανακοίνωση της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ» και της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΗΠΕΙΡΟ»
Ιωάννινα, 13/04/2020
Εδώ και δύο βδομάδες «κοσκίνιζαν» δήμαρχος και περιφερειάρχης, για να κλείσουν οριστικά τον Μώλο και τον Φρόντζο, καθώς και σημεία όπου συχνάζουν περιπατητές ή αθλούμενοι.
Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Τσιόδρας δίνει σαφείς εντολές για κίνηση, με κανόνες ασφαλείας, για να συμπληρωθεί το σκηνικό της αντίφασης.
Είναι δηλαδή πιο ασφαλείς οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ και οι πελάτες, όπου συχνά δεν τηρούνται οι κανόνες απόστασης και ασφαλείας, αλλά όχι στη βόλτα με αποστάσεις, σε ανοιχτό χώρο;
Είναι πιο ασφαλής η βόλτα στους δρόμους της πόλης, παρά στους πιο ανοιχτούς της χώρους;
Είναι χαρακτηριστικό της βιασύνης και της προχειρότητας, το ότι ανακοίνωσαν την απαγόρευση ενώ αυτή… είχε ήδη αρχίσει.
Δεν τους αρκεί η υπακοή στα μέτρα ασφαλείας, πάντα θέλουν κάτι παραπάνω. Μετά την επικοινωνιακή απάτη που οδήγησε στο κλείσιμο της παραλίας στη Θεσσαλονίκη και μια σειρά από άλλους κοινόχρηστους χώρους, Στην προκειμένη περίπτωση, η περιφερειακή αρχή αγχώνεται πώς θα προστατεύσει μια επιχείρηση στην οποία βρέθηκαν κρούσματα και όχι πώς θα προστατευτούν οι εργαζόμενοι σε όλες τις επιχειρήσεις που συνεχίζουν να δουλεύουν, σε συνθήκες που ευνοούν την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Αν θέλετε πραγματική προστασία του λαού, διοχετεύστε τους πόρους και την πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση, που αρνείται επίμονα να δημιουργήσει νέες κλίνες ΜΕΘ, να προσλάβει μόνιμο προσωπικό στην Υγεία, να προμηθεύσει τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους με επαρκή και κατάλληλα μέσα ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]