Ιωάννινα:Από την επιδημία του κορωνοϊού απουσιάζουν από την καθαριότητα λόγω αδειών ειδικού σκοπού 38 εργάτες και 6 οδηγοί

....Το βάρος της εργασίας το σηκώνουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι.

"ΕΝΟΤΗΤΑ- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων



" Σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, θα περίμενε κανείς ο Δήμος Ιωαννιτών να προχωρήσει στη ν πρόσληψη προσωπικού, «ο νόμος το επιτρέπει», ώστε να λειτουργήσει η υπηρεσία πιο ομαλά, να μην παίρνει ο εργαζόμενος μεμονωμένα τα ρεπό, αλλά όλο το πλήρωμα για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, για να γίνει καθημερινή αποκομιδή όλων των απορριμμάτων, ένα δρομολόγιο τα απορριμματοφόρα, για να μην υπάρξουν 3 εργαζόμενοι στη καμπίνα - απαγορεύεται, επιτρέπεται μόνο 2 από το νόμο -, για να πλυθούν και απολυμανθούν κάδοι, δρόμοι και πλατείες. Ο δήμος πιέζει να πλυθούν κάποιοι δρόμοι και να μείνουν τομείς από σκουπίδια κάτω…!!! Έτσι, ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους που θα μαζεύουν χύμα σκουπίδια  είναι μεγάλος και από τα  σκουπίδια που θα ξεχειλίζουν έξω από τους κάδους και τη διασπορά που θα γίνει από τα αδέσποτα. Ο  Δήμαρχος είπε ευχαριστώ στους εργαζόμενους, αλλά ….ως Δήμος εμείς θα παραχωρήσουμε τις υπηρεσίες σε ιδιώτες…!!! Ίσως δώσει και κανένα πριμ για να χρυσώσει το χάπι.

Μετά την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας πλύσεως κάδων, παρότι υπάρχει έτοιμο αυτοκίνητο- πλυντήριο, τώρα προχώρησε και στην ιδιωτικοποίηση τμήματος του ηλεκτροφωτισμού, θα προχωρήσει - όπως λένε - σε ιδιωτικοποίηση και άλλων τομέων της καθαριότητας, αλλά και σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους από δημοτικές επιχειρήσεις και... έχει συνέχεια.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η Δημοτική Αρχή, είναι πλήρης ταυτισμένη με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Είναι στην υπηρεσία των ιδιωτικών και εργολαβικών συμφερόντων .

Συνάδελφοι. Ενώ συμβαίνουν  όλα αυτά και λόγω αδράνειας του συλλόγου - πάνω από 2 μήνες έχει να συνεδριάσει - ζητήσαμε να γίνει Δ.Σ. στο εργοτάξιο, ώστε λόγω χώρου να κρατηθούν και οι προβλεπόμενες αποστάσεις και να δούμε αυτά τα σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν.(ιδιωτικοποιήσεις, μέτρα προστασίας από τον κορονοιό, προσλήψεις προσωπικού, γάλα κ.λ.π). Η πρόεδρος εφόσον είναι σε «απομόνωση»  να συνεδριάσουμε οι άλλοι, όπως εξάλλου προβλέπεται και από το καταστατικό. Δεν πρέπει να μπει και ο σύλλογος σε καραντίνα. Ο σύλλογος πρέπει να λειτουργήσει. Αντί να έρθουν στο Δ.Σ. την Παρασκευή 3 Απριλίου, λάβαμε mail την Κυριακή το βράδυ, για συνεδρίαση την Δευτέρα μέσω skype, για να πάρουμε απόφαση συμμετοχής στη δράση του Εργατικού Κέντρου και της ΕΙΝΗ την Τρίτη.

Την Τρίτη –και σωστά- έγιναν κινητοποιήσεις για την υγεία και στα Γιάννενα, από Σωματεία, ΕΚΙ, ΕΙΝΗ κ.α. Η παράταξή μας ήταν εκεί, ο κόσμος βγήκε στο δρόμο, διεκδικεί, συνεδρίασαν διοικητικά συμβούλια, προετοιμάζουν συνελεύσεις  ανά χώρο, κλπ. Εμείς εδώ…. Υπονόμευση.

Mετά την καραντίνα και αφού περάσουν και αυτά τα μέτρα θα βγάλουμε ανακοινώσεις. Όπως λένε, τώρα όλα θα γίνουν ηλεκτρονικά, Δ.Σ., εκλογές, θα κάνουν και τις συνελεύσεις όπως επιδιώκει η κυβέρνηση; Αυτό και αν δεν είναι βοήθεια στην εργοδοσία…

Καλούμε το Δ.Σ. σε άμεση συνεδρίαση στο εργοτάξιο, να συζητήσουμε τα θέματα τώρα, πριν είναι αργά και να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις
Για την Ενότητα - Συσπείρωση .Μεντής Χρήστος Γαλατάς Ζώης Μπενέκου Ρένα

                                                                                          Ιωάννινα 9/4/20"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]