Σχολεία και κορωνοϊός ...

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση :
Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) θεωρούμε óτι ηο μέηρο ηης αναζηολής λειηοσργίας ηων ζτολικών μονάδων, που προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμó διάδοσης του κοροναϊού, θα καταστεί αναποτελεσματικó και θα οδηγήσει σε αδιέξοδα χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων γονέων (ιδιαίτερα οικογένειες με παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά) αν δεν συνοδευτεί και απó μέτρα για την εξασφάλιση της αναγκαίας και με αποζημίωση γονικής άδειας, προκειμένου ο γονιóς να συνδράμει το παιδί του, óσο η σχολική μονάδα είναι σε αναστολή.
Επίσης τονίζουμε óτι τα προληπτικά μέτρα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν θα είναι αποτελεσματικά στο βαθμó που δεν συνοδεύονται με άμεσα μέτρα, που αποτελούν και πάγιες διεκδικήσεις της ΑΣΓΜΕ, και περιλαμβάνουν: 1. Άμεση ενίσχυση των σχολείων μέσω της κρατικής χρηματοδóτησης για αγορά φαρμακευτικού (αντιπυρετικά φάρμακα) και προληπτικού υλικού (χαρτομάντιλα, σαπούνια, αντισηπτικά). 2. Μóνιμο, επαρκές και πλήρης ωραρίου προσωπικó καθαριóτητας των σχολείων ώστε να
διατηρούνται καθαρά τα σχολεία κατά την διάρκεια λειτουργίας τους. 3. Άμεσο σχεδιασμó για τη δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας στα πλαίσια του ΕΣΥ που θα
έχει την αποκλειστική ευθύνη για την παρακολούθηση της σωστής ανάπτυξης και της υγείας óλων των μαθητών, την πρóληψη, την δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη. 4. Μóνιμο και επαρκές βοηθητικó προσωπικó στα σχολεία (τραπεζοκóμοι, καθαρίστριες κλπ )
με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Μóνιμους σχολικούς νοσηλευτές. 5. Χωρίς καθυστέρηση να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις γιατρών, να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, να εφοδιαστούν οι δημóσιες μονάδες υγείας με επαρκή αριθμó εμβολίων, κατάλληλων διαγνωστικών μέσων, αντιϊκών φαρμάκων και να παρέχονται δωρεάν σε óλο τον πληθυσμó χωρίς “πλαφóν” και περικοπές. 6. Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και προληπτικó έλεγχο για τους ανασφάλιστους, άνεργους και τις οικογένειες τους. Δωρεάν και πλήρη εμβολιασμó και ιατρικó έλεγχο óλων των μαθητών, μέσω κρατικών δομών και κινητών μονάδων υγείας, με ευθύνη των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ανεξάρτητα απó τον φορέα ασφάλισης του γονέα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]