Επέστρεψαν οι πρώτοι Έλληνες μαθητές από την Ιταλία-Σήμερα αναμένονται πτήσεις από Ρώμη

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» προσγειώθηκαν τα ξημερώματα οι πρώτοι μαθητές που βρίσκονταν στη Ρώμη. Πρόκειται για μαθητές που είχαν μεταβεί στην Ιταλία, συνοδεία ενηλίκων, όχι όμως στο πλαίσιο οργανωμένης σχολικής εκδρομής. Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» λόγω του κορονοϊού έπειτα από τρεις θανάτους και πάνω από 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Λομβαρδία, Βένετο και Πεδεμόντιο. Αυτή τη στιγμή στην Ιταλία βρίσκονται δέκα σχολεία, τα δύο στο Μιλάνο και τα οκτώ στη Σικελία και γίνεται προσπάθεια για την άμεση επιστροφή τους στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο πτήσεις από τη Ρώμη στις οποίες θα βρίσκονται και Έλληνες μαθητές αναμένονται σήμερα στις 11.15 στην Αθήνα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες., άλλες δύο πτήσεις με μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης αναμένεται να φθάσουν αύριο. Τα τέσσερα από τα συνολικά δέκα σχολεία που βρίσκονται εκεί είναι από τη συμπρωτεύουσα, με 230 μαθητές και 19 καθηγητές.
Από το Υπουργείο Υγείας έχει ανακοινωθεί ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που επιστρέφουν από την Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Σημειώνεται ότι κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας».

Πηγή ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]