Σεμινάριο με την Μάρθα Φωκά, από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων



Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεχίζει τον μήνα Φεβρουάριο τον κύκλο αυτοτελών εργαστηρίων και σεμιναρίων που απευθύνονται σε επαγγελματίες ή/και ερασιτέχνες του θεάτρου, σε εκπαιδευτικούς καθώς και σε ανθρώπους που αγαπάνε το θέατρο.
Στόχος των σεμιναρίων είναι να διερευνηθούν ειδικές πτυχές της τέχνης του θεάτρου, τα εκφραστικά μέσα των συμμετεχόντων και η ομαδικότητα.
Σημαντικοί καλλιτέχνες και συνεργάτες του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα μας μυήσουν στις μεθόδους της δουλειάς τους και θα μοιραστούν μαζί μας τη θεατρική τους εμπειρία.
Το επόμενο σεμινάριο που διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα γίνει από 21 έως 24 Φεβρουαρίου, και οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.
Μάρθα Φωκά - Εργαστήρι κατασκευής προσωπείου / μάσκας.
Aνοιχτό για όλους ανεξαιρέτου ηλικίας και εμπειρίας (για άνω των 18). Στόχος του τετραήμερου σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν το σημαντικό αυτό εργαλείο υποκριτικής και μεταμόρφωσης που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, κατασκευάζοντας τη δική τους μάσκα και γνωρίζοντας τεχνικές που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να τις εφαρμόσουν είτε για εκπαιδευτικούς λόγους, είτε στο πλαίσιο μιας θεατρικής παράστασης.
Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου: 16:00-21:00.
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου: 16:00-21:00
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου: 10:00-15:00
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου: 18:00-21:00.
Κόστος συμμετοχής: 45 ευρώ.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Διάρκεια σεμιναρίου: 18 ώρες - Αριθμός συμμετεχόντων: 15
(Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της μάσκας. Στο τέλος του σεμιναρίου οι μάσκες θα δοθούν στους συμμετέχοντες )
Η Μάρθα Φωκά είναι αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ - Τμήμα Θεάτρου. Τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2009 παρακολούθησε στην Πάδοβα της Ιταλίας σεμινάριο κατασκευής δερμάτινης μάσκας από τον Donato Sartori.
Από το 2008 συνεργάζεται με την Εταιρεία θεάτρου Χώρος και τον σκηνοθέτη Σίμο Κακάλα στις παραστάσεις Λιωμένο Βούτυρο (μάσκες), Εθνικό Θέατρο 2008, Golfω 2.3beta (κοστούμια-μάσκες) περιοδεια 2008, Ερωφίλη-άσκηση2 (σκηνικά-κοστούμια) Φεστιβάλ Επιδαύρου 2010, Recycle (σκηνικά-κοστούμια) Εθνικό Θέατρο 2010, ErofiliSynopsis (μάσκες) Φεστιβάλ Αθηνών 2012, Golfo director's cut (κοστούμια-μάσκες) 2012, Άσκηση Επίδαυρος-Σύσσιμον (μάσκες) Φεστιβάλ Επιδαύρου 2013, Ορέστη (σκηνικά, κοστούμια, μάσκες) Φεστιβάλ Επιδαύρου 2015 κ.α.
Ως μασκοποιός έχει επίσης συνεργαστεί με τους Μ.Μαρμαρινό, Δ.Κωνσταντινίδη, Rimini Protokoll, Ο.Λαζαρίδου, Φ. Νικολάου, Α.Φωνιαδάκη, Α.Παπαθεοχάρη, Κ.Ντέλλα, Α.Φρατζή, Σ.Μιχαηλίδου και άλλους, ενώ σαν σκηνογράφος-ενδυματολόγος έχει δουλέψει με τους Τ.Ράτζο, Ρ.Μοσχοχωρίτη, Κ.Σπανού, Γ.Μπινιάρη κ.α.
Το 2012 έκανε την πρώτη ατομική της έκθεση μάσκας στον πολυχώρο Citrus στη Χίο, ενώ έχει συμμετάσχει και σε ομαδικές εκθέσεις όπως η έκθεση Θεατρικής Μάσκας στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κουκλοθεάτρου (Τεχνόπολις 2013), η Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Rooms2010, η διεθνή έκθεση σκηνογραφίας Prague Quadrennial'07 και άλλες.
Έχει διδάξει κατασκευή θεατρικής μάσκας στο 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα (Σεπτέμβριος 2009), στην Ανώτερη Σχολή Θεάτρου «Εμπρός- Θεατροεργαστήριον» (ακαδημαϊκό έτος 2008-2009), στα πλαίσια του προγράμματος «Το Αρχαίο Δράμα στα σχολεία του 21ου αι.» του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στη Λήμνο (2014), στο θέατρο Black Box στην Θεσ/νίκη (2016), στο θέατρο Χώρος (2016) κ.α.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: seminariadipethei@gmail.com και στο τηλ: 6955998405 (Μαρία Κεβρεκίδου). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]