VOLTERRA ..ENEΡΓΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΑΕΡΑ

Ιωάννινα:Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία 18/2 από τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό


ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ


ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
10πμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 300 ΕΥΡΩ, ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ
ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.

Το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τις συντάξεις, όπως νομίζουν ορισμένοι, ιδιαίτερα οι νέοι εργαζόμενοι. Είναι η προστασία μας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα εργατικά ατυχήματα, η ασφάλιση των παιδιών μας, τα επιδόματα μητρότητας, ασθένειας. Συνδέεται άμεσα με τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας που συνεχώς υποβαθμίζονται.

Οι παρεμβάσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ, εργαζόμενους και συνταξιούχους, νέους και παλιούς ασφαλισμένους, γυναίκες, μετανάστες.


Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει νέο χτύπημα στη κοινωνική ασφάλιση ,σε συνέχεια του νόμου «λαιμητόμου» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, να την μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, σε πεδίο νέων αγορών για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Να μετατρέψουν σε ακριβό εμπόρευμα την υγειονομική περίθαλψη και την Πρόνοια.

Αυτοί που σήμερα εμφανίζονται ως «σωτήρες» του ασφαλιστικού συστήματος είναι αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, που έπαιξαν στο χρηματιστήριο τα λεφτά μας, που ανέβασαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που πέταξαν έξω από τα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα καμαριέρες, μάγειρες κ.λπ. Όλοι αυτοί που ευθύνονται για το τσεκούρωμα (40%) και την κατάργηση της 20ετίας στο ΕΦΑΠΑΞ των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα προβλέπει μόνο το τι θα μας παίρνουν , ποιες θα είναι οι κρατήσεις μας. Τίποτα δε θα προβλέπει σχετικά με τις αποδοχές μας, την κάλυψη των αναγκών μας σε Υγεία Πρόνοια. Η μόνη εγγύηση θα είναι μια σύνταξη της πείνας κάτω από 400 ευρώ. Όλες οι ασφαλιστικές μας εισφορές θα μετατρέπονται σε επενδυτικό κεφάλαιο των μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών , που θα τζογάρουν τα λεφτά μας στο χρηματιστήριο. Η ασφάλιση άρα και η ζωή μας, θα εξαρτώνται από τον ανταγωνισμό μεταξύ τους, από τα κέρδη αλλά και την χασούρα τους και από την λεγόμενη «δημοσιονομική σταθερότητα».
Την ώρα που πάνω από το 50% των προσλήψεων στον κλάδο είναι με ημιαπασχόληση, εποχικοί, με συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας ορισμένου χρόνου, είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι στο επισιτισμό και τον τουρισμό, όπως και οι οικογένειές μας, δεν θα μπορούμε να κατοχυρώσουμε ούτε τα βασικά δικαιώματα στην Υγεία, την περίθαλψη, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, στην προστασία της μητρότητας . Αντί για σύνταξη θα παίρνουμε επιδόματα φτωχοκομείου.

Οι ασφαλιστικές εισφορές μας είναι απόλυτα συνδεδεμένες με την δουλειά μας και τον μισθό μας. Εξαρτώνται με το αν θα έχουμε δουλειά, αν θα είναι σταθερή ή με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εκ περιτροπής και διαλείπουσα. Αν θα είναι για όλο το χρόνο ή για λίγους μήνες . Ξέρουμε καλά ότι όσο θα ασπρίζουν τα μαλλιά μας, όσο θα βγαίνει στην επιφάνεια οι σοβαρές επαγγελματικές ασθένειες, του μάγειρα, της καμαριέρας, του σερβιτόρου, της λάντζας , τόσο θα γινόμαστε ανεπιθύμητοι για τη τουριστική βιομηχανία, κανένας δε θα μας παίρνει τότε για δουλειά. Το ίδιο θα γίνεται και με τις έγκυες γυναίκες. Ποιος λοιπόν θα πληρώνει τότε την ασφάλιση μας; Ποιος μάγειρας , ποια καμαριέρα, ποιος σερβιτόρος, ποιος διανομέας θα καταφέρουν να δουλεύουν 33 συνεχόμενα χρόνια, ή μέχρι τα 67;

Μας πετάνε το «τυράκι» για να μπούμε μέσα στη «φάκα» λέγοντας ότι θα αυξηθούν οι μισθοί μας , μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών. Το αντίθετο θα γίνει. Οι μισθοί μας θα μειωθούν, καθώς οι ασφαλιστικές μας εισφορές είναι κομμάτι του μισθού μας, των αποδοχών από τη σκληρή δουλειά μας.

Τις αρνητικές συνέπειες της ατομικής ασφάλισης και της κατάργησης του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τις ζουν εκατομμύρια ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι σε όλο τον κόσμο. Η χρεωκοπία μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών και στη χώρα μας είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να χάσουν τεράστια ποσά που είχαν καταθέσει για την ασφάλιση και την σύνταξή τους. Η μετατροπή του ασφαλίσμένου σε «επενδυτή» δεν είναι ελευθερία.

Είναι ώρα να διεκδικήσουμε αυτα που μας ανήκουν:
• Αγώνας μαζικός, οργανωμένος, μέσα στους χώρους δουλειάς, για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων και των τριών μνημονίων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.
• Να πληρώσουν το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι. Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, του μισθού του εργαζόμενου που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.
• Αυξήσεις τώρα στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
• Να επανέλθουν οι ειδικότητες του Μάγειρα και της καμαριέρας , του Βοηθού Σερβιτόρου στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
• Να ενταχτεί η ειδικότητα του διανομέα στα ΒΑΕ.
• Επαναφορά της 20ετίας στο Εφάπαξ. Οι Επικουρικές συντάξεις να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
• Ο χρόνος ανεργίας για τους εποχικούς εργαζόμενους και τους εργαζόμενους με ορισμένου χρόνου συμβάσεις να αναγνωρίζεται για ως συντάξιμος.
• Για να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίηση τους.
• Πλήρης αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.
• Αυξήσεις στις συντάξεις που θα εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στα γηρατειά, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερος μισθός 751 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]