Μ. Τζούφη: η πολιτική της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι η συρρίκνωση, η αναστολή και η κατάργηση
Εδώ το video της συνέντευξης: https://www.youtube.com/watch?v=saadML3SbY0


«Η κυβέρνηση ανοίγει την πόρτα στα ιδιωτικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης και δε διστάζει να παρακάμψει το Σύνταγμα και το άρθρο 16», τόνισε η Μερόπη Τζούφη στην εκπομπή «Τι λέει ο νόμος» του καναλιού της Βουλής.

Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των ελληνικών πανεπιστημίων είναι αρκετά ικανοποιητικά, δεδομένης της χρόνιας υποχρηματοδότησης», ενώ τόνισε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να θωρακίσει τα ΑΕΙ απέναντι στις σύγχρονες ακαδημαϊκές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, με σεβασμό στη γνώμη των ιδρυμάτων και της ακαδημαϊκής κοινότητας».

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως «η πολιτική της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια είναι η συρρίκνωση, η αναστολή και η κατάργηση. Αναστολή των Διετών Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για αποφοίτους των ΕΠΑΛ, κατάργηση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα, κατάργηση του πανεπιστημιακού Ασύλου, αναστολή των 37 νέων τμημάτων, μείωση της χρηματοδότησης κατά 20% και αξιολόγηση με ανταποδοτικά και ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια».

Όσον αφορά το επίμαχο άρθρο 50, το οποίο υποβαθμίζει τα πτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων και τα εξισώνει με τους τίτλους σπουδών των ιδιωτικών κολεγίων, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παραπλάνησε την Βουλή, απέκρυψε αλληλογραφία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κρύφτηκε πίσω από το Ενωσιακό Δίκαιο ώστε να ικανοποιήσει βιαστικά τα αιτήματα των κολεγιαρχών, στρέφοντας το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας απέναντί της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]