Ιωάννινα:Το Μέτωπο Δράσης για την αιθαλομίχλη

   Το φαινόμενο να σκεπάζεται το Λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων από αιθαλομίχλη δεν είναι φετινό. Σχεδόν όλα τα χρόνια της κρίσης από το 2010 και μετά, είναι καθημερινό για την ζωή των κατοίκων. Επιδεινώνοντας τα αναπνευστικά προβλήματα, δημιουργώντας νέα, αλλά και προκαλώντας καρκίνους, σύμφωνα με την Ελληνική Αντικαρκινική εταιρεία Φυσικά δεν υπάρχει μόνο στα Γιάννενα, αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
   Η αιτία; Η οικονομική κρίση, τα μνημόνια, οι μνημονιακοί νόμοι που κυριαρχούν στην ζωή μας.
   Εκτινάσσουν το κόστος της τιμής του πετρελαίου ( από το ακριβότερο παγκόσμια). Που η φορολογία του, που την πληρώνουμε εμείς οι καταναλωτές, ξεπερνάει το 200%, της τιμής του. Ποσά τεράστια, που πηγαίνουν στο χρέος των δανείων, των τραπεζών, του κράτους προς τους τοκογλύφους δανειστές μας. Για την οικονομική κρίση, που δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, αλλά οι τραπεζίτες, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους. Για τα ματωμένα πλεονάσματα τους.
   Έτσι αναγκάζεται ο λαός, οι οικονομικά ασθενέστερες τάξεις, να καίνε σε τζάκια και σόμπες, ξύλα, έπιπλα, πριονίδια και ότι άλλο, για να ζεσταθούνε.
Κάθε χρόνο όμως θρηνούμε και θύματα της τάξης μας, που πεθαίνουν από το κρύο ή τις αναθυμιάσεις από μαγκάλια, σόμπες υγραερίου κλπ. Μόνο τον τελευταίο μήνα πέθαναν 5 συνάνθρωποί μας. Και πόσοι ακόμα ξεπαγιάζουν χωρίς θέρμανση, μέσα στο κρύο, με ότι σημαίνει αυτό για την υγεία τους.
   Η Δημοτική αρχή, το Δημοτικό συμβούλιο, οφείλουν και επιβάλλεται να υπερασπιστούν τους ασθενέστερα οικονομικά συμπολίτες μας, άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους, απλήρωτους εργαζόμενους, νέους κλπ. Να στραφούν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και της φτώχειας.
Να ζητήσουν φτηνό πετρέλαιο για όλους, να ενισχύσουν οικονομικά τους συμπολίτες μας που δεν έχουν τα στοιχειώδη για να επιβιώσουν. Να αναπτύξουν όλες τις απαραίτητες δράσεις, μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς της πόλης μας (συνδικάτα, συλλόγους κλπ), αλλά και με άλλους δήμους και περιφέρειες, για να πετύχουν αυτόν τον στόχο. Να εντάξουν στον προγραμματισμό τους την τηλεθέρμανση.
   Να μειώσουν τους δημοτικούς φόρους (τέλη, ύδρευση, συγκοινωνία). Να χαρίσουν τα χρέη προς τον Δήμο, σε ανέργους , χαμηλοσυνταξιούχους, απλήρωτους.
   Την προσπάθεια αυτή, είναι σίγουρο ότι θα την στηρίξουν όλοι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου.


ΜΕΤΩΠΟ ΔΡΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]