Ιωάννινα:Απεργιακός ξεσηκωμός ...Συλλαλητήριο την Πέμπτη 6 Φλεβάρη

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 6.30μ.μ.
 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η κυβέρνηση της ΝΔ πιστή στις προσταγές του μεγάλου κεφαλαίου, της Ε.Ε., του  Ο.Ο.Σ.Α. με τον αντιασφαλιστικό νόμο που έφερε, όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά τον θωρακίζει πλήρως, κλείνει νομικά κενά στις διεκδικήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων, προχωρά στις εξαγγελίες της για μετατροπή της ασφάλισης σε ιδιωτική – ατομική υπόθεση.
Στόχος τους είναι η απαλλαγή των καπιταλιστών και του κράτους τους από το «βάρος» της ασφάλισης των εργαζομένων. Την ασφάλισή μας δε μας  τη χάρισαν. Είναι επιστροφή μέρους της υπεραξίας της εργασίας μας. Είναι εργατικός μισθός.
Η κυβέρνηση προωθεί – προετοιμάζει πλήρως το σχέδιο των τριών πυλώνων.
Α) Εθνική σύνταξη 384 Ευρώ.
Β) Επαγγελματικά ταμεία με τζογάρισμα των εισφορών μας από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και τράπεζες.
Γ) Ιδιωτική ασφάλιση.
Καταδικάζουν  τη νέα γενιά στην ανασφάλεια, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Η ασφάλισή δεν είναι μόνο σύνταξη, είναι νοσηλεία, περίθαλψη, πρόνοια,  φάρμακα, εμβόλια, άδειες τοκετού, λοχείας, μητρότητας, βαρέα και ανθυγιεινά, αναρρωτικές, επιδόματα ανεργίας, ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία κλπ.
Ποιος νέος εργαζόμενος θα συμπληρώσει τα νέα όρια που βάζουν για 30 ή 40  χρόνια εργασίας με ασφάλιση (9.000 ένσημα)  όταν η συντριπτική πλειοψηφία δουλεύει με ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανασφάλιστοι, χωρίς συλλογικές συμβάσεις;
Χοροπηδάνε από τη χαρά τους οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Οι παραγωγικές ηλικίες σπρώχνονται στα νύχια των εμπόρων της ασφάλισης και των τραπεζών για να “εξασφαλίσουν” κάτι παραπάνω μετά τον εργάσιμο βίο.
Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται για όλη τη ζωή τους να πληρώνουν ατέλειωτες εισφορές από το μισθό τους και φόρους, όπως δηλαδή κάνουν κι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά στο τέλος δεν θα γνωρίζουν τι θα πάρουν και αν θα πάρουν, διότι οι  παράμετροι που μπαίνουν σχετίζονται με την επένδυση αυτών των εισφορών και τις αποδόσεις που αυτή δίνει και θα εξαρτάται από τη διαχείριση της καπιταλιστικής οικονομίας σε κάθε φάση της εξέλιξής της.
Η ασφάλισή μας δεν είναι κόστος. Το ζήτημα είναι πρώτα και κύρια πολιτικό, ταξικό. Η ασφάλιση είναι δικαίωμά μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Εμείς πρέπει να ορθώσουμε τοίχος απέναντι στο βάρβαρο σύστημα που επιδεινώνει τη ζωή μας, εντατικοποιεί την εργασία, επιβαρύνει την υγεία, κι έχει τις βάσεις για εργασία μέχρι τα βαθιά γεράματα. Η ασφάλισή μας είναι κατάκτηση των εργαζόμενων με σκληρούς αγώνες.

Η αντιασφαλιστική επίθεση περιλαμβάνει:
Θωρακίζουν τα όρια ηλικίας, συνταξιοδότησης στα 67(ή 62 με 40χρόνια), χωρίς καμία εξαίρεση.
Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών(ΕΤΕΑΕΠ) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του. Ταυτόχρονα, ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ τα 7 δις αποθεματικά που έχει για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ πολλών κατηγοριών εργαζομένων.
Καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη.
Στο στόχο μπαίνουν ξανά τα ΒΑΕ. Καμία διάταξη δεν υπάρχει για τη μείωση των ορίων ηλικίας τους.
Εφαρμόζονται πλήρως, χωρίς καμί
α αλλαγή, οι μειώσεις στις επικουρικές που έφτασαν το 50%, καθώς και στο εφάπαξ, όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%. Στον κρατικό προϋπολογισμό οι περικοπές του ΕΤΕΑΕΠ ξεπερνούν τα 71 εκ. ευρώ! Και στον ΕΦΚΑ τα 150 εκ. ευρώ!
Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 384 ευρώ της “εθνικής σύνταξης”. Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών εργαζομένων, ούτε κατά διάνοια δεν θα προσεγγίσει τα 30 ασφαλιστικά χρόνια = 9000 ένσημα.
Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία στα Ασφαλιστικά Ταμεία (80 δις) και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων.
      Η ασφάλιση μας δεν είναι κόστος, κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες. Οργανώνουμε - ορθώνουμε τοίχος ανάσχεσης της νέας επίθεσης, προετοιμάζουμε μαχητικά την απεργία, να τους κόψουμε τη φόρα.
Διεκδικούμε:
1. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά  Δημόσια και Υποχρεωτική, Υγεία – Πρόνοια Δημόσια και Δωρεάν.
2. Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
3. Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, 55 για τις γυναίκες. 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
4. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού, όχι κάτω από 600 ευρώ.
5. Πλήρης, κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
6. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν υγεία για όλους.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 6.30μ.μ.
στο
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]