ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ιωάννινα:Νέα εξόρμηση των Paguristas κατά της αφισορύπανσης

Νέα εξόρμηση για την αποκαθήλωση αφισών από στάσεις αστικών λεωφορείων πρόκειται να πραγματοποιήσει η ανοιχτή εθελοντική ομάδα των Paguristasτο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου.
Διαπιστώνοντας ότι τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου Ιωαννιτών δεν έχουν καταφέρει να απομακρύνουν το σύνολο των αφισών από τις στάσεις στο σύνολό τους, αλλά και με δεδομένο ότι η πόλη θα δεχθεί πολλούς επισκέπτες τις ημέρες των εορτών, στην τελευταία συνάντηση της ομάδας αποφασίστηκε η επανάληψη της δράσης, που είχε πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου. Αν και οι δράσεις των Paguristas έχουν κυρίως συμβολικό χαρακτήρα, γνωρίζοντας πως ο ρόλος τους δεν είναι σε καμία περίπτωση να υποκαθιστούν τις αρμόδιες υπηρεσίες, αυτή τη φορά αποφάσισαν να κάνουν μια εξαίρεση, αναγνωρίζοντας πως ο δήμος ανταποκρίθηκε εν μέρει στην πρωτοβουλία τους και προχώρησε σε καθαρισμό στάσεων και πινακίδων σε ένα βαθμό.
Ωστόσο, η επανάληψη της δράσης προέκυψε και ως αποτέλεσμα των ευμενών σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα και της επιθυμίας πολλών να συμμετέχουν στην περίπτωση που οργανωνόταν μια νέα εκστρατεία καθαρισμού. Με αυτό το δεδομένο, οι Paguristasκαλούν κάθε εθελοντική ομάδα, φορέα, σύλλογο ή και μεμονωμένους πολίτες να σηκώσουν μανίκια και να ενώσουν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους για μια πιο καθαρή πόλη.
Το ραντεβού είναι το ερχόμενο Σάββατο, στις 11 το πρωί, στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και στόχος είναι να καθαριστούν οι στάσεις στη λεωφόρο Γράμμου και στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, δύο βασικούς οδικούς άξονες που διασχίζουν καθημερινά χιλιάδες Γιαννιώτες, αλλά είναι και δρόμοι που ενδεχομένως διασχίσουν κάποιοι απ’ όσους θα βρεθούν στην πόλη για τις ημέρες των εορτών. Αν φυσικά η ανταπόκριση είναι μεγάλη, ενδεχομένως να αποφασιστεί και η επέκταση της δράσης σε άλλα σημεία.
Υλικά θα είναι διαθέσιμα για όλους, ωστόσο, όσοι το επιθυμούν μπορούν να έχουν μαζί τους κουβάδες, ξύστρες και σφουγγαράκια κουζίνας, για να γίνει το έργο πιο εύκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]