ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

To Reload Greece στα Ιωάννινα την Παρασκευή 13/12

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 5:00 μ.μ. ο εκπαιδευτικός οργανισμός Reload Greece με έδρα το Λονδίνο σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου θα πραγματοποιήσουν σεμινάριο (workshop) στα Ιωάννινα, στο χώρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του προγράμματος επιτάχυνσης Young Entrepreneurs Programme (RG YEP).

Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία των φορέων στοχεύει να βοηθήσει τελειόφοιτους, μεταπτυχιακούς & ΜΒΑ φοιτητές, διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές και νέους επαγγελματίες να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες με διεθνή προσανατολισμό.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 φάσεις (IGNITE- ACCELERATE - PITCH). Από τον Οκτώβριο 2019 έως τον Δεκέμβριο 2019, πραγματοποιούνται 10 workshops σε κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα στο Η.Β., την Ολλανδία, την Κύπρο και την Ελλάδα. Σε κάθε ένα από τα IGNITE εργαστήρια, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν από τις ιστορίες επιτυχημένων επιχειρηματιών, να παρουσιάσουν οι ίδιοι τις ιδέες τους και να τις δουλέψουν σε συνεργασία με μέντορες από το επιχειρηματικό και το ακαδημαϊκό περιβάλλον προκειμένου να προκριθούν στην επόμενη φάση του RG YEP. Έχοντας λάβει υπόψη τις ανάγκες του οικοσυστήματος, φέτος το Reload Greece έχει αναπτύξει εκπαιδευτικό πρόγραμμα δύο ταχυτήτων με σκοπό να υποστηρίξει ιδέες πρώιμου σταδίου καθώς και ομάδες πιο προχωρημένες. Το ενδιαφέρον του οργανισμού φέτος στοχεύει περισσότερο σε ιδέες που προέρχονται από τους τομείς MedTech, AgriTech, GreenTech, BioTech, FinTech, Κατασκευών και Τουρισμός.

Οι στρατηγικοί συνεργάτες για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Athens Centre for Entrepreneurship and Innovation (ACEin), Greentech Challenge του NTUA, το Cyprus Seeds καθώς και το Alba Graduate Business School.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης, ACCELERATE, οι 14 φιναλίστ, λαμβάνουν 7 εβδομάδες 1-to-1 καθοδήγηση από διαπιστευμένους μέντορες του δικτύου του Reload Greece και εξειδικευμένα masterclasses σε Δημιουργία Πρωτοτύπου, Κατοχύρωση Πατεντών, Growth Hacking, Οικονομικά για startups και Pitching.  Οι μέντορες του Reload Greece είναι έμπειροι επιχειρηματίες και σύμβουλοι νεοφυών επιχειρήσεων, στελέχοι σε διεθνείς εταιρείες όπως η AstraZeneca, η HSBC, η Vodafone κ.α. και υποστηρίζουν τις ομάδες ώστε καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους, να χτίσουν ένα αποτελεσματικό επιχειρηματικό πλάνο και να δημιουργήσουν ένα πετυχημένο pitch deck για την εκδήλωση του τελικού, PITCH, που θα διεξαχθεί στις 28/03/2020 στο Λονδίνο. Κάθε ομάδα θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την επιχειρηματική της ιδέα σε ένα πάνελ αξιότιμων κρητών, στους μέντορές τους καθώς και σε ένα διεθνές κοινό με σκοπό να κερδίσουν βραβεία και δώρα. Αυτά μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν μια περιοδεία καινοτομίας καθώς και εγγυημένη πρόσβαση στο RG Challenge20, το εντατικό 11-ημερο <επιταχυντή του Reload Greece που βοηθά startups να προσελκύσουν τον πρώτο γύρο χρηματοδότησής τους.

Το πρόγραμμα του Ignite workshop στα Ιωάννινα είναι το ακόλουθο:

17:15 - 17:30: Εγγραφή
17:30 - 17:50: Παρουσίαση του προγράμματος RG YEP
17:50 - 18:10: Ομιλία από την Ιλιάδα Κόθρα, Ιδρυτή της Living Postcards!
18:05 - 18:30: ‘Time to shine’*
18:30 - 19:30: 1:1 συναντήσεις με μέντορες, εξατομικευμένη καθοδήγηση
19:35 - 19:50: Παρουσίαση επιχειρηματικών ιδεών στο κοινό
19:50 - 20:30: Δικτύωση

Εγγραφείτε ΔΩΡΕΑΝ για την εκδήλωση των Ιωαννίνων ΕΔΩ. 

Ακολουθείστε το Reload Greece στα social media:
Ιστοσελίδα: https://www.reloadgreece.com/
Blog: https://www.reloadgreece.com/news/blog/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/reloadgreece/
Facebook: https://www.facebook.com/ReloadGreece/
Twitter: https://twitter.com/ReloadGreece
Instagram: https://www.instagram.com/reloadgreece/

Σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]