ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

[Ελλάδα]Εργασίες στην Π.Υ Σαντορίνης μετά την παρέμβαση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών

Σχετικά με την μετεγκατάσταση και τις διορθωτικές εργασίες που έγιναν στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Α/Λ Σαντορίνης μετά την παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με αφορμή δημοσίευμα ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης, με παρέμβασή της στις 18/11/2019 ( βλέπε site eakp.gr ) προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υποδομών και Μεταφορών, κατάγγειλε τα σοβαρά προβλήματα και τις συνθήκες εξαθλίωσης που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους και κατά την διαβίωσή τους, οι συνάδελφοί μας που υπηρετούν στην Π.Υ. του ιδιωτικοποιημένου Αερολιμένα Σαντορίνης, απαιτώντας άμεσα από τους υπεύθυνους να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες.
Ο αντίκτυπος που προκάλεσε η συγκεκριμένη παρέμβαση, ήταν τέτοιος, ώστε κατατέθηκε την επόμενη ημέρα, 19/11/2019 στην Βουλή από πολιτικό φορέα, ερώτηση προς τους παραπάνω Υπουργούς, με θέμα « Προβλήματα του προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του αερολιμένα της Θήρας » ( βλέπε site eakp.gr ).
Επίσης στις 12/12/2019 κατατέθηκε στην Βουλή από τον ίδιο πολιτικό φορέα επίκαιρη ερώτηση με θέμα « Κατάθεση εγγράφων της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με τη FRAPORT Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας Α.Ε. – Συνθήκες εργασίας υπαλλήλων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αεροδρομίου Σαντορίνης » ( βλέπε site eakp.gr ), η οποία θα συζητηθεί και θα μεταδοθεί από το κανάλι της Βουλής στις 20/12/2019 το πρωί.
Πριν από λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι μετά από τις προαναφερόμενες παρεμβάσεις, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από εργασίες στην Π.Υ. Α/Λ Σαντορίνης, όπως:
Έγινε μετατόπιση των κοντέινερ στην αντίθετη πλευρά του αερολιμένα μέσα σε 2 ημέρες, με αποτέλεσμα την αισθητή μείωση του θορύβου.
Στεγανοποίηση και επισκευή κυρίως της πάνω επιφάνειας των κοντέινερ καθώς έμπαιναν νερά το χειμώνα και οι συνθήκες πραγματικά ήταν πολύ δύσκολες.
Έριξαν τσιμέντο στους διαδρόμους ανάμεσα στα κοντέινερ για να μην δημιουργούνται λάσπες.
Τα 2 από τα 3 οχήματα τα έβαλαν κάτω από πρόχειρο υπόστεγο που  κατασκευάστηκε, καθώς στο προηγούμενο κτήριο που στεγαζόντουσαν ήταν ακατάλληλο.
Οι εργασίες οι οποίες έγιναν, δεν έλυσαν συνολικά και ολοκληρωμένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι υπηρετούν στην Π.Υ. Α/Λ Σαντορίνης. Η Ε.Α.Κ.Π. με την στοχευμένη παρέμβασή της ανέδειξε τα προβλήματα αυτά σε υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο, προτείνοντας ουσιαστικές λύσεις, και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθούν οι παραπάνω εργασίες που βελτιώνουν, έστω και λίγο, της συνθήκες διαβίωσης των συναδέλφων.
Από τα παραπάνω μπορεί και πρέπει ο καθένας από εμάς να συνειδητοποιήσει, ότι μόνο ο αγωνιστικός συνδικαλισμός που εκπροσωπεί η Ε.Α.Κ.Π. μέσω του οργανωμένου αγώνα, διεκδικεί και φέρνει θετικά αποτελέσματα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, σε υπηρεσιακό και προσωπικό επίπεδο.
Ας αναρωτηθούν οι συνάδελφοι της Π.Υ. Α/Λ Σαντορίνης, που ήταν και τι έκανε για αυτούς όλο το προηγούμενο διάστημα το τοπικό διασπαστικό σωματείο « σφραγίδα » που ιδρύθηκε; Που ήταν και τι έκανε για τα προβλήματά τους το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου; Αλήθεια, το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας γιατί δεν έχει αντιδράσει για όλα αυτά μέχρι σήμερα; Όλοι τους ακολούθησαν και ακολουθούν τις πρακτικές του κυβερνητικού συνδικαλισμού, τον συμβιβασμό και την μοιρολατρία, αβαντάρωντας με αυτόν τον τρόπο ξένα συμφέροντα, υπονομεύοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων. 
Οι προσπάθειες και οι αγώνες για ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι της Π.Υ. Α/Λ Σαντορίνης όπως απαιτεί η Ε.Α.Κ.Π. στην παρέμβασή της δεν θα σταματήσουν.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, συνεχίζει να παλεύει με οργάνωση, αγωνιστικότητα και δυναμισμό για το δίκιο των πυροσβεστών και για λύσεις στα προβλήματά τους στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, στην υπηρεσιακή και κοινωνική τους ζωή, όπως αυτές επιβάλλονται από τα σημερινά επίπεδα ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνικής.
Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπορευτούν μαζί με την Ε.Α.Κ.Π. Να αφήσουν πίσω τα βαρίδια του κυβερνητικού συνδικαλισμού που κανένα ενδιαφέρον δεν δείχνουν για τα πραγματικά μας προβλήματα, αντιθέτως διαχρονικά βάζουν πλάτη για να περάσουν πιο εύκολα οι εκάστοτε κυβερνητικές αντεργατικές πολιτικές. 
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]